Előfizetői tartalom

Újabb kriptoőrület kezdődhet a történelmi bejelentést követően - Jöhetnek az új csúcsok?

Portfolio
Hosszas várakozás után szerda este végre elfogadásra került az első bitcoin ETF. A befektetőknek ugyan közel fél éve volt beárazni a döntést, de a bejelentés vízválasztónak bizonyulhat az ipar számára, így egy igencsak izgalmas időszak elé nézünk a kriptovaluták piacán. A Portfolio is végig követte az eseményeket, most pedig azt is megnéztük, hogy mit mutatnak a grafikonok. Meddig emelkedhet még a bitcoin? Valóban az ethereum ETF lehet a következő nagy durranás?

Itt a várt bejelentés

Szerda este az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) mintegy 11 kérelmet hagyott jóvá, többek között a BlackRock, az Ark Investments/21Shares, a Fidelity, az Invesco és a VanEck kérelmét.  A termékek Nasdaqon, a NYSE-n és a CBOE-n lesznek jegyezve. Eszközeik kriptotőzsdékről vásárolt "fizikai" bitcoinokból állnak majd, amelyeket olyan letétkezelőknél fognak tartani, mint a Coinbase Global.

A termékek - amelyek egy évtizede készülnek - megváltoztatják a bitcoin helyzetét, mivel intézményi és kisbefektetőknek kínálnak lehetőséget a világ legnagyobb kriptovalutájának való kitettségre anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák azt.

AZ ETF-EK CSAK IDÉN 50-100 MILLIÁRD DOLLÁRT VONZHATNAK, AMI A BITCOIN ÁRFOLYAMÁT AKÁR 100 000 DOLLÁRRA IS EMELHETI.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés