FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
 
Előfizetői tartalom

Újra nyomás alatt az arany - Most érdemes beszállni?

Portfolio
Rengeteg bizonytalanság és csökkenő kamatok: tavaly év végén úgy tűnt, hogy végre valóban összeálltak a csillagok az arany számára, a Davosban elhangzottak azonban nem csak a tőzsdéket, hanem a nemesfém piacát is megrengették. Megnéztük, hogy mi áll a háttérben, és hogy meddig eshet még az arany. Érdemes belevenni az esésbe, vagy továbbra is "csupán" egy ígéret marad a sárga nemesfém? Lássuk.

Nyomás alatt az arany

A tavaly decemberi történelmi csúcs elérését követően nagyobb izgalmak nélkül indult az év az arany piacán: többnyire egy 40 dolláros sávban oldalazott az árfolyam az elmúlt hetekben 2060, valamint 2020 dollár között. Néhány sikertelen ki-, valamint letörési kísérlet után pedig most úgy tűnik, hogy egyelőre valóban eldőlt az irány:

Lefelé.

aranysima

A fordulat hátterében ezúttal az állt, hogy amíg a tavalyi év végén a kamatvágásokkal kapcsolatos, meglehetősen optimista várakozások hajtották az emelkedést, addig most - különösen a Davosban elhangzottak hatására - egyre inkább mérséklődnek ezek a várakozások. Ennek hatására pedig erősödni kezdett a dollár, és nyomás alá kerültek a piacok.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés