Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről
Üzlet

Véleményt mondtak az elemzők a szintlépésre készülő Glosterről

Portfolio
Friss elemzést publikált ma reggel a Gloster részvényeiről az Erste és az Equilor azt követően, hogy a társaság közzétette rendelésállomány adatait. A standard kategóriába készülő vállalat részvényeit az Equilor változatlanul tartásra ajánlja, 1396 forintos célár mellett, ami a tegnapi záróárfolyamhoz képest 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az Erste sem változtatott a céláron és az ajánláson.

A Gloster nyitott rendelésállománya 2023 negyedik negyedévében 4,134 milliárd forintra nőtt, a 2022 negyedévi állományhoz viszonyítva 270 százalékra emelkedett, de negyedéves alapon is 272 százalékos növekedést lehetett megfigyelni – emeli ki az Equilor elemzője. A rendelésállomány jelentős növekedése a Gloster-P92 Informatikai Kft. korábbi állományának, valamint a negyedév során bejelentett új megrendeléseknek köszönhető, mint például a Sony Music, Német Vöröskereszt és a raktár automatizálási projektek. A projektek összértéke megközelítőleg 1,1 milliárd forint, azonban a raktár automatizálási projekt értéke nem ismert, ezért annak az értékével nem számolt az elemző. Ezen információk alapján a P92 legfeljebb 1,5 milliárd forinttal növelhette meg a nyitott rendelésállományt – áll az Equilor ma reggeli elemzésében.

A rendelésállomány mértéke jelentős emelkedést mutatott az elmúlt évek során. Az év végi rendelésállomány és a következő heti árbevétel aránya, azaz az az érték, hogy a rendelésállomány hány heti árbevételnek felel meg, folyamatos emelkedést mutatott a 2021-2023-as időszakban. A kezdeti 2021-es 0,7 heti árbevétel 2024-re 18 heti árbevételre emelkedett. Összességében a rendelésállomány növekedését a negyedik negyedévben pozitív jelnek tekinti az elemző, figyelembe véve, hogy a növekvő költségek miatt a megrendelők a költséghatékonyabb szolgáltatók felé fordulhatnak, mint a Gloster.

Mindezek alapján az Equilor várakozása szerint a következő negyedév során a rendelésállomány további emelkedése lesz látható, ami megerősítheti, hogy a Gloster el tudja érni a 2025-re kitűzött növekedési céljait.

Az elemzés megemlékezik arról is, hogy hamarosan a standard kategóriába kerülhetnek a Gloster részvényei. Az elemző szerint a standard kategóriába kerüléssel a Gloster nagyobb forgalmú piacot fog elérni, valamint a befektetőknek is vonzóbb lehet egy standard kategóriás részvény.

Az Equilor elemzője sem az ajánlásán, sem a célárán nem változtatott, a Gloster részvényeit tartásra ajánlja, 1396 forintos célár mellett, ami 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Az Erste elemzése kiemeli, hogy a Gloster rekord összegű, 4,1 milliárd forintos nyitott rendelésállománnyal zárta az évet, ami 170%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest, és jelentős ugrás a harmadik negyedévi 1,5 milliárd forintos értékhez képest is. Véleményük szerint a nyitott rendelésállomány erős alapot ad az idei évnek, mivel árbevételi előrejelzésének egyharmadát önmagában kiteszi. Tavaly év elején ez az arány csak 20% volt.

Az Erste nem módosított célárán és ajánlásán, legutóbbi, decemberi elemzése szerint vételi ajánlást tart fenn a Gloster részvényeire, 1183 forintos célár mellett, ami 12 százalékkal magasabb a csütörtöki záróárnál.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a "mágikus hetes" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.