Előfizetői tartalom

Agráriumba fektet a Gránit Alapkezelő

Portfolio
A mezőgazdaság, fa- és erdőgazdálkodás területén bővíti befektetési portfólióját a Gránit Alapkezelő. Az alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealap vásárolta meg az eddig olasz tulajdonban lévő Drawa Kft.-t. Az akvizícióval Somogyban közel 5200 hektárnyi földterület, faipari üzem, raklapgyártó-gépsor, valamint egyéb ingatlanok, köztük egy vadászkastély került magyar tulajdonba. A tranzakciót a Gránit Alapkezelő a BDPST Agráripari Holdinggal, mint szakmai befektetővel közösen valósítja meg, áll a Gránit Alapkezelő közleményében.

Magyar tulajdonba kerül mintegy 5200 hektárnyi földterület, köztük erdők és termőföldek, valamint egy faipari üzem és egy vadászkastély Somogy vármegyében, miután a Gránit Alapkezelő által menedzselt Főnix magántőkealap megvásárolta az ezeket tulajdonló Drawa Kft.-t az olasz Propostától. A tranzakcióban a BDPST Agráripari Holding is részt vesz szakmai befektetőként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés