FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Hobbishortos kriptomedve adta 2023 egyik legjobb befektetési tanácsát, két kórházi műszak között

Az orvosként dolgozó James Block szabadidejében blogot ír, ahol a pénzügyi világgal, különösen a kriptopiaccal kapcsolatos pesszimista nézeteit osztja meg. Tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az év eleji bankválságot megelőzően helyesen jelezte előre az egyik bajba került bank problémáit, amelyek végül addig fajultak, hogy bank lehúzta a rolót. Mivel ezzel sikerült kimaxolni a shortolást, így Dirty Bubble Media nevű blogon megjelent feltáró írást választották a 2023-as év legeredményesebb shortos elemzésének.

Mutatjuk, mibe érdemes befektetni 2024-ben! Új év, új lehetőségek a befektetésekben, 2024-ben újra osztják a lapokat, a befektetési környezet változik, érdemes elgondolkodni a portfóliók átrendezésén. Veszítenek fényükből a magyar lakossági állampapírok, mit vegyünk melléjük vagy helyettük? Megacapekbe fektessünk vagy eljön végre a kispapírok ideje? Lehet végre kötvényeken nagy pénzt keresni? Zöldítsük a portfóliónkat? Jöhet a következő nagy emelkedés az aranyban és az ezüstben? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak meghívott előadóink, és természetesen 2024-ben is a hazai pénzügyi szektor szakembereinek krémje elemzi a tőkepiaci aktualitásokat. Információ és jelentkezés

Big Short

Nem várt helyről érkezett 2023 legjobb shortos előrejelzése. Az elismerést nem egy tapasztalt alapkezelő vagy egy prominens aktivista csoport kapta, hanem James Block,

egy elsőéves orvos rezidens és részmunkaidős pénzügyi blogger.

A Dirty Bubble Media - melynek neve a Spongyabob Kockanadrág című animációs sorozat egyik szereplőjére utal - néven működő Block a kriptopénzpiacot "félig decentralizált piramisjátéknak" tituláló kritikus szemléletével hívta fel magára a figyelmet. Miközben az egyik legnevesebb amerikai kórházban dolgozik, a műszakok között posztol blogjára befektetési és pénzügyi témákban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés