Előfizetői tartalom

Újabb gyomrost kapott a Tesla - Meddig eshet még az árfolyam?

Portfolio
Ismét csalódást okozott a Tesla gyorsjelentése, emellett pedig a jövővel kapcsolatban sem túl optimista a cég. Az események hatására igencsak megütötték a cég részvényeit a szerdai piaczárást követően, az esés pedig a csütörtöki nyitást követően is folytatódik. Meddig eshet még a Tesla?

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Komoly mínuszban a Tesla

A Tesla részvényei több mint 9 százalékos mínuszban nyitottak csütörtök délután, miután a vállalat az elemzői várakozásoktól elmaradó bevételről és eredményről számolt be:

  • Az autóipari bevételek mindössze 1 százalékkal emelkedtek az időszakban az egy évvel ezelőtti szintről, a teljes bevétel pedig 3 százalékkal nőtt, 25,2 milliárd dollárra, szemben a 25,6 milliárd dolláros elemzői várakozásokkal.
  • A működési eredményszint mindössze 8,2 százalékra rúgott, ami jelentős romlás az egy évvel korábbi 16 százalékról,
  • az egy részvényre jutó eredmény pedig 71 cent lett, szemben a 74 centes piaci konszenzussal.

Ez azonban már nem az első alkalom, hogy hasonlóan heves árfolyamreakció követi a gyorsjelentést:

tavaly áprilisban, júliusban, valamint októberben is egyaránt közel 10 százalékot esett az árfolyam a jelentés közzétételét követő kereskedési napon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés