Szintet lépett a Gloster, mától standard kategóriában a részvények
Üzlet

Szintet lépett a Gloster, mától standard kategóriában a részvények

Portfolio
Ünnepélyes csengetési ceremónia keretében indította meg ma a kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén a Gloster, amelynek részvényei mától a standard kategóriában forognak.
Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

A Gloster képviseletében Szekeres Viktor, a vállalat igazgatóságának elnöke, többségi tulajdonosa szólaltatta meg ma a Budapesti Értéktőzsde csengőjét. Az ünnepségen a társaság vezetői mellett részt vett Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója is.

Végh Richárd elmondta, hogy a mai nap ünnepi nap, mert az egyik társaság szintet lép, a standard kategória már a fő piacot jelenti. "A tőzsde stratégiájának legfontosabb fókuszpontja, hogy támogassuk a sikeres vállalatokat a növekedésben és a szintlépésben, és a Gloster a mintapéldája annak, hogy hogyan kell ezt végrehajtani" - mondta a BÉT vezére.

A Gloster részvényei több mint 3 éves múltra tekintenek vissza a tőzsdén, 2020. június 9-én indult a kereskedés a papírokkal a BÉT Xtend piacán. A vállalat a tőzsdére lépést megelőzően részt vett a Budapesti Értéktőzsde ELITE Programjában, illetve sikeresen pályázott támogatásért a tőzsdei megjelenés megvalósításához a BÉT Mentor Program keretében. Tőzsdei jelenléte alatt több alkalommal is tőkeemelést hajtott végre a Gloster – tette hozzá Végh Richárd.

A világsiker 2020-ban olyan távolinak tűnt, mint a jamaikai bobcsapatnak az olimpiai részvétel

- mondta el Szekeres Viktor. Azok a befektetők, akik akkor hittek bennünk, megötszörözték a befektetésük értékét, és nem csak a részvénybe, de a jövő technológiájába is befektettek. Olyan tízszeres növekedést ígérő piacokra vetjük be magunkat, mint a mesterséges intelligencia a felhő, vagy az IT biztonság.

Gloster Szekeres Viktor

Miután minden feltételt teljesített a társaság, a BÉT, 2024. január 26. napjával felvette a Gloster 18 176 440 darab, egyenként 10 Ft névértékű, 181 764 400 forint össznévértékű törzsrészvényét a terméklistára standard kategóriába. Ezzel együtt január 25-án, a kereskedés végével törölte a papírokat az Xtend értékpapírlistájáról.

Szekeres Viktor, a Gloster igazgatósági elnöke korábban a Portfolio-nak elmondta, hogy befektetési szempontból az időszak fontos lépése, hogy a standard kategóriába kerülnek a Budapesti Értéktőzsdén. Ugyanis azoknak a befektetőknek vagy alapkezelőknek, akiknek az Xtend kategória nem volt elég vonzó, a standard kategória már kellő erővel bírhat ahhoz, hogy a Glosterbe is pénzt tegyenek – fogalmazott a cégvezető.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: BÉT

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.