FONTOS Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában
 
Előfizetői tartalom

Boeing vagy Airbus? - Ilyen gépekkel repül a Ryanair, a Lufthansa, vagy a Delta

Portfolio
Több Boeing-géppel merült fel probléma a közelmúltban, ami már a hatóságokat is lépésekre kényszerítette. Bár halálos áldozatokat az idei esetek nem követeltek, és továbbra is igaz, hogy a repülés messze a legbiztonságosabb közlekedési mód, a légitársaságoknak komoly fejfájást okozhat, ha egy-egy géptípust átmenetileg le kell állítani szabályozói nyomásra, vagy ha megrendül a repülőgépgyártóba vetett bizalom, és egyes utasok az alapján kezdenek el légitársaságot választani, hogy ki milyen flottát üzemeltet. A FlightRadar összeszedte, hogy melyek flottaméret alapján a világ legnagobb légitársaságai, mi pedig megnéztük, hogy milyen gépekkel repülnek.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

1. American Airlines

Globális utasforgalom tekintetében a világ legnagyobb légitársasága az American Airlines, és egyben a legnagyobb flottát működtető légitársaság, összesen 1534 repülőgéppel. A legnagyobb amerikai légitársaságok nem egyetlen gyártóra támaszkodnak, ez az American Airlinesra is igaz, amelynek flottáját Boeing, Airbus, Mitsubishi (korábban Bombardier) és Embraer gépek adják. A Boeing-gépek közül a legtöbb 737-823-as modell a légitársaságnál, ebből több mint 300 darabot üzemeltet, de van 58 darab 737 Max 8-as gépe is, a hosszú távú járatokat pedig 777-esekkel repüli. Airbusból az A321-es gépekből van a legtöbb.

2. United Airlines

Flottaméret szerint a világ második legnagyobb légitársasága a United Airlines, 1430 repülőgéppel. Amerikai versenytársaihoz hasonlóan vegyes a gépparkja, Boeing, Airbus, Mitsubishi és Embraer gépekkel is repül. Boeing gépekből van a legtöbb a légitársaságnál, olyannyira, hogy a világ legnagyobb Boeing-flottáját működteti, 766 repülővel. A problémás Max gépekből 157 darab van, Max 8 és 9 típus vegyesen, illetve egy darab Max 10-es gépet is üzemeltet.

united_2

3. Delta Air Lines

Főként az Airbusokra esküszik a világ harmadik legnagyobb légitársasága, de ahogy versenytársainál, esetében is diverzifikált a flotta, Boeingek, Mitsubishi és Embraer gépekkel is repül. Összesen 1311 gépből áll a flottája, ebből 414 Airbus, amivel az Egyesült Államokban a legnagyobb Airbus-flottával rendelkezik. Boeingből a legnagyobb számban 737-932-es és 757-251-es modellek vannak, Max gépe nincs a Delta Air Linesnak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés