Előfizetői tartalom

Bankszövetség: április végéig akciósak lesznek a vállalati hitelek

Portfolio
Tegnap jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy eredeti felvetésével ellentétben nem váltja le a kormány a BUBOR-t mint a változó kamatozású hitelek referenciakamatát. A bankok ehelyett önkéntesen azt vállalták, hogy a következő 3 hónapban felvett új hitelek esetében a futamidő első 6 hónapjában nem számítanak fel kamatfelárat a BUBOR felett vállalati ügyfeleiknek. A Magyar Bankszövetség most egy ideális kormányzati-banki kapcsolatra utaló közleményben reagált a hét eleji megállapodásra.

A Magyar Bankszövetség közleménye így fogalmaz (kiemelések tőlünk): "A bankszektor alapfeladata a fenntartható gazdasági növekedéshez szükséges hitelkínálat biztosítása. Az aktív hitelezés a felelős bankszektor elsődleges feladata, melyben partnerként tekint a Magyar Kormányra. Az együttműködést mutatja a folyamatos párbeszéd, a kiszámíthatóság, a betartott megállapodások....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés