Előfizetői tartalom

Brutális versenyben a világ nagyhatalmai - Rekord mennyiségű pénz megy a zöld átállásra

Portfolio
Rekord összegű beruházás érkezett globálisan a zöld energetikai átállásra, a BloombergNEF beszámolója alapján az összes kiadás tavaly 17%-kal emelkedett, ezzel elérve az 1800 milliárd dollárt. Az elektromos járművek erőteljes eladásai, valamint a megújuló energiaforrások iránti fellendülő kereslet Európa-szerte szintén hozzájárult a teljes összeg növekedéséhez.

Új globális befektetési rekord született a tiszta energiára való átállás során 2023-ban, elképesztő összegek érkeznek megújuló energiaforrások telepítésére, elektromos járművek vásárlására, hidrogén-rendszerek kiépítésére és egyéb technológiai beruházásokra. Ha ehhez hozzáadjuk a zöldenergia-piacon belül az ellátási láncok kiépítésére irányuló beruházásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés