Előfizetői tartalom

Több tízmillió autóst húzhattak csőbe a gumiabroncsgyártók, vizsgálódik az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság meglepetésszerű ellenőrzéseket végzett nagy gumiabroncsgyártó vállalatoknál, köztük a Michelin, a Bridgestone, a Goodyear és a Continental európai gyárainál és irodáiban. Brüsszel ugyanis kartellezésre és az árak összehangolására gyanakszik az érintett vállalatok ügyében. A cégek megerősítették a vizsgálatokat, de tagadták a versenyellenes gyakorlatokat. Az összehangolt árképzés miatt aggódó bizottság nem közölt konkrét részleteket.

A vizsgálat az Európai Gazdasági Térségben (EGT) az EU-tagállamokra és további országokra kiterjedő új csereabroncsokra irányul. Ha a vállalatokat bűnösnek találják az uniós versenyszabályok megsértésében, jelentős bírságokra számíthatnak, a bizottsági vizsgálatát nem köti határidő. A Continental, a Michelin és a Bridgestone részvényeinek értéke a szerdai bejelentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés