Előfizetői tartalom

Kilőtt a Wizz Air - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Nagyot fordult a világ néhány nap alatt a Wizz Airrel: múlt héten még arról számoltunk be, hogy a csalódást keltő gyorsjelentést követően megütötték a cég részvényeit, ma pedig kilőtt az árfolyam, és már 10 százalékos pluszban is volt a jegyzés. Ennek apropóján megnéztük, hogy mi áll a hirtelen emelkedés hátterében. Hasonló témákkal foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon is.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Elszállt a Wizz Air árfolyama

A Wizz Air részvényei jelenleg mintegy 7 százalékos pluszban vannak, napon belül azonban járt már ennél magasabban is, 10 százalékos pluszban is a jegyzés. A mostani emelkedéssel pedig egészen január közepe óta nem látott magasságba emelkedett a papír.

wizz0202

Mi áll az emelkedés hátterében?

A vállalat igencsak harmadik negyedéves jelentése alulmúlta a várakozásokat január végén, azonban már akkor is voltak okok a bizakodásra, különösen azért, mert a cég a harmadik negyedévben tapasztalt nehézségek ellenére megerősítette korábbi eredményvárakozásait, emellett pedig az is kiderült, hogy a Wizz jelentős, akár 100 millió eurós kompenzációt is kaphat a hajtóműproblémák miatt a Pratt & Whitney-től, ami pozitívan járulhat hozzá a negyedik negyedéves eredményekhez.

Emellett a Wizz Air február 4-től újraindította járatait Akaba (Jordánia) és Abu Dhabi között, valamint újraindítja a Tel-Avivba irányuló járatokat is, és március elejétől Budapestről, Szófiából, Bukarestből, Krakkóból, Londonból és Rómából is indít útvonalakat. (A felsorolt útvonalak közül különösen az izraeli járatokat érdemes kiemelni, melyek kiesése komoly nyomott hagyott a cég októberi-decemberi negyedéves számain).

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll a hirtelen emelkedés hátterében?
  • Meddig emelkedhet még a Wizz Air?
  • Érdemes-e még beszállni?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés