Új csúcsot döntött az S&P 500
Üzlet

Új csúcsot döntött az S&P 500

Portfolio
Amíg az európai tőzsdéken jellemzően kisebb mínuszokat láttunk, addig a magyar tőzsde jócskán alulteljesített ma. A hazai blue chipek közül különösen az OTP-t adták ma a befektetők, emellett pedig a forintot is megütötték. A hirtelen hangulatromlás hátterében az áll, hogy az Európai Bizottság ma kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt.

Ezzel szemben az amerikai tőzsdéken pozitív hangulat látszott, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot döntött a szerdai kereskedésben.
Megosztás

Csúcsot döntöttek az amerikai indexek

Emelkedéssel zárták a napot az amerikai tőzsdék, a Dow 0,4 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 0,8 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 1 százalékot erősödött.

Ezzel az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi zárócsúcsot állított be.

spx020777asd
Megosztás

Egyre feljebb

Egyre feljebb kerülnek az amerikai tőzsdék, a Dow 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P és a Nasdaq 500 0,9 százalékot emelkedett. Az S&P 500 mindössze néhány pontra van attól, hogy elérje az 5000-es értéket.

spx020777
Megosztás

Csúcson az S&P 500

Emelkednek az amerikai tőzsdék a szerdai kereskedésben, a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,6 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,7 százalékos pluszban van. A három vezető index közül az S&P 500 új csúcsot döntött ma.

spx0207asd
Megosztás

Megszenvedte a magyar tőzsde a brüsszeli híreket

A BUX alulteljesített ma az európai részvényindexekhez képest, a blue chipek közül egyedül a Richter tudott pluszban zárni, az esést az OTP vezette.

Megszenvedte a magyar tőzsde a brüsszeli híreket
Megosztás

Aggódhatnak a Tesla dolgozói, fontos feladatot kaptak a vezetők

A Tesla alkalmazottai létszámcsökkentésre készülhetnek, mivel a vezetőség mérlegeli a pozíciók fontosságát az eladások lassulása és költségcsökkentési törekvések fényében - tudósított a Bloomberg.

Aggódhatnak a Tesla dolgozói, fontos feladatot kaptak a vezetők
Megosztás

Soha nem voltak még ilyen nagylelkűek az olajcégek

Tavaly a legnagyobb nyugati olaj- és gázipari vállalatok, köztük a BP, a Chevron, az Exxon Mobil, a Shell és a TotalEnergies 2023-ban példátlan mértékű pénzügyi nagylelkűséget tanúsítottak részvényeseik felé.

Soha nem voltak még ilyen nagylelkűek az olajcégek
Megosztás

Nincs jele fordulatnak a magyar tőzsdén

A BUX 0,9 százalékos esésben van a zárás előtti órában. A blue chipek közül egyedül a Ricter van pluszban, az esést pedig az OTP vezeti: a bank részvényei már 1,9 százalékos mínuszban vannak.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Kedvező hangulatban nyitott Amerika

A nyitást követően az S&P 500 0,4, a Nasdaq és a Dow Jones pedig egyaránt 0,3 százalékos emelkedésben van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Felpörgeti a saját részvény vásárlást az Alibaba

Közzétette harmadik negyedéves eredményeit az Alibaba. Az október-decemberi időszak során a várakozásokhoz képest alacsonyabb bevételről és profitról számolt be a vállalat.

Felpörgeti a saját részvény vásárlást az Alibaba
Megosztás

Emelkedés jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq 0,4, az S&P 500 0,3, a Dow Jones pedig 0,3 százalékos pluszban nyithat.

Megosztás

Jó hírt közölt a Ford, örülnek a befektetők

A Ford a keddi piaczárást követően tette közzé gyorsjelentését. A tavalyi év utolsó három hónapjában a vállalat felülmúlta az elemzői várakozásokat, emellett pedig bejelentették, hogy osztalékot emelnek. A hír hatására a tegnapi napot követően ma is jelentős pluszban nyithatnak a Ford részvényei.

Jó hírt közölt a Ford, örülnek a befektetők
Megosztás

Régiós szinten csak az Erste teljesít rosszabbul az OTP-nél

A régiós bankrészvények közül az mBank, illetve a Komercni részvényei vannak csak pluszban szerda délután. Az OTP-nél pedig csak az Erste részvényei estek nagyobb mértékben, 1,4 százalékot.

regiosbank
Megosztás

Tovább esik az OTP

A brüsszeli hírekre még egyet ütöttek az OTP-n, már 1,7 százalékos mínuszban van az árfolyam.

otpesés0207

A forgalom a mai napon átlagon aluli, a kereskedés eddigi részében mindössze közel 2,6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei.

otp
Megosztás

Egyre lentebb az OTP, tartja magát a Telekom

Igencsak elromlott a hangulat a délutáni órákra a magyar tőzsdén, a hazai blue chipek közül az esést az OTP vezeti. A tőzsde mellett a forint is gyengélkedik. A hirtelen hangulatromlás annak következtében történt, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt. Emellett a piaci szereplők már fél szemmel a pénteki inflációs adatokra fókuszálnak.

Egyre lentebb az OTP,  tartja magát a Telekom
Megosztás

Nincs egyetértés a JP Morgannél - Mi lesz a tőzsdékkel?

Komoly ellentétek vannak a JP Morgan stratégiái között arról, hogy mi is várhat az amerikai részvénypiacra az elkövetkezendő hónapokban. Marko Kolanovic, a bank vezető piaci stratégája óvatosságra int, míg Andrew Tyler, a bank amerikai piaci hírszerzés vezetője egyre optimistább a jövővel kapcsolatban - írja a Bloomberg.

Nincs egyetértés a JP Morgannél - Mi lesz a tőzsdékkel?
Megosztás

Nagyot gurított a Palantir, szárnyal az árfolyam

A Palantir Technologies részvényei több mint 30 százalékot emelkedtek kedden, miután a vállalat a negyedik negyedévben erőteljes bevételnövekedést ért el.

Nagyot gurított a Palantir, szárnyal az árfolyam
Megosztás

Egyre lentebb az OTP

Az OTP árfolyama már 1,1 százalékos mínuszban van.

otp0207

A forgalom átlagon aluli, a nap eddigi részében alig több mint 1,17 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei.

forgalom
Megosztás

Esik az OTP, húzza magával a magyar tőzsdét

A hazai blue chipek közül az OTP részvényei már 0,7 százalékos mínuszban vannak szerda délelőtt, míg a BUX index 0,4 százalékkal került lejjebb a nap eddigi részében, amivel a magyar index alulteljesítő az európai átlaghoz viszonyítva.

otp0207
Megosztás

Brutálisan jól megy a Toyotának, történelmi csúcson az árfolyam

Emelkedő autóeladások, megugró bevétel és profit, ráadásul megemelt előrejelzés a menedzsmenttől, mi kell még egy részvényesnek? Semmi. Soha nem látott csúcsra emelkedett a Toyota részvényárfolyama.

Brutálisan jól megy a Toyotának, történelmi csúcson az árfolyam
Megosztás

Nincs megállás, több mint 700 millió forintért vett OTP-részvényeket Csányi Sándor alapítványa

Több mint 700 millió forint értékben OTP-részvényeket vásárolt a Csányi Sándor vagyonkezelő alapítványa - közölte az OTP a BÉT honlapján.

Nincs megállás, több mint 700 millió forintért vett OTP-részvényeket Csányi Sándor alapítványa
Megosztás

Alig mozdul Európa

A nyitást követően a vezető európai részvényindexek közül a FTSE és a CAC 0,1 százalékos pluszban, míg a DAX 0,1 százalékos mínuszban van.

dax0207
Megosztás

Iránykereséssel indul a nap a magyar tőzsdén

A nyitást követően pluszban van a Magyar Telekom és a Richter árfolyama, míg a Mol és az OTP kisebb mínuszban van.

Iránykereséssel indul a nap a magyar tőzsdén
Megosztás

2023-ban beszakadt a gáz ára - De mi lesz idén?

Hiába szökött korábban elképzelhetetlen magasságokba az európai földgáz ára 2022-ben, tavaly gyakorlatilag a teljes megugrást ledolgozta a jegyzés, egészen meredek áresést tapasztalhattunk ugyanis a TTF gáztőzsdén. De mi a helyzet idén, folytatódhat a kedvező 2023-as trend? Mi befolyásolja a gázárak alakulását, és mi a helyzet az olajárakkal? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a brit elemzőház Economist Intelligence Unit (EIU).

2023-ban beszakadt a gáz ára - De mi lesz idén?
Megosztás

Csalódottak a befektetők, szabadesésben a Snapchat

A Snapchat részvényei több mint 28 százalékot zuhantak a keddi zárást követően, miután a cég negyedik negyedéves eredményei elmaradtak az előzetesen várttól, emellett pedig a jövőbeli előrejelzések sem festenek túl jó képet. A gyenge számokat a vállalat részben az izraeli-palesztin konfliktusnak tulajdonította - írja a CNBC.

Csalódottak a befektetők, szabadesésben a Snapchat
Megosztás

Fogyasztóvédelmi bírságot kapott a CIG Pannónia

400 000 forint összegű fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a CIG Pannóniára az MNB – közölte a BÉT honlapján a biztosító.

Fogyasztóvédelmi bírságot kapott a CIG Pannónia
Megosztás

Iránykeresés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,4 százalékot emelkedett, a S&P 500 0,2 százalék pluszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 0,2 százalékot esett.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,21 százalékot esett, a Hang Seng 0,01 százalékkal került feljebb, míg a CSI 300 0,96 százalékos pluszban van.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,07 százalékot emelkedhet, a CAC 0,09 százalék pluszban nyithat, míg a FTSE 0,1 százalékot eshet.
  • Vegyes nyitás várható az amerikai tőzsdéken a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján. A Dow Jones 0,03 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,01 százalék mínuszban nyithat, míg a Nasdaq 0,07 százalékkal kerülhet lejjebb.

Mi várható makro fronton?

Az MNB ma reggel a devizatartalékok január végi helyzetéről tesz beszámolót, emellett az értékpapírok tulajdonosi szerkezetének aktuális statisztikája is megjelenik. Külföldön a német ipari termelés és az amerikai külkereskedelem adataira lesz érdemes figyelni.

2024. február 5-11. makronaptár
Magyar makrogazdaság
február 5. hétfő 8:30 KSH Külkereskedelem (előzetes) dec.
február 6. kedd 8:30 KSH Ipar (előzetes) dec.
február 6. kedd 8:30 KSH Kiskereskedelem dec.
február 6. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
február 7. szerda 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok jan.
február 7. szerda 8:30 MNB Értékpapírstatisztika dec.
február 8. csütörtök 11:00 PM Előzetes áht beszámoló jan.
február 8. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
február 9. péntek 8:30 KSH Infláció jan.
Nemzetközi makrogazdaság
január 5. hétfő 8:00 Németo. Külkereskedelem dec.
január 5. hétfő 15:45 USA S&P beszerzési menedzserindex jan.
január 5. hétfő 16:00 USA ISM szolgáltató beszerzési menedzserindex jan.
január 6. kedd 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések dec.
január 7. szerda 8:00 Németo. Ipar dec.
január 7. szerda 14:30 USA Külkereskedelem dec.
január 8. csütörtök 2:30 Kína Infláció jan.
január 9. péntek 8:00 Németo. Infláció jan.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 8,1 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 5,3 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 12,9 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 3,2 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 2,7 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 521,36 0,4% 0,1% 2,8% 2,2% 13,7% 51,7%
S&P 500 4 954,23 0,2% 0,6% 5,5% 3,9% 20,5% 81,4%
Nasdaq 17 572,73 -0,2% 0,5% 7,8% 4,4% 41,0% 151,1%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 36 160,66 -0,5% 0,3% 8,3% 8,1% 30,6% 73,2%
Hang Seng 16 136,87 4,0% 2,8% -2,4% -5,3% -24,0% -42,3%
CSI 300 3 311,69 3,5% 2,1% -0,5% -3,5% -19,0% 2,0%
Európai részvényindexek              
DAX 17 033,24 0,8% 0,4% 2,6% 1,7% 11,0% 50,4%
CAC 7 638,97 0,6% -0,5% 2,9% 1,3% 7,0% 50,4%
FTSE 7 681,01 0,9% 0,2% -0,1% -0,7% -2,0% 7,1%
FTSE MIB 31 116,75 0,5% 1,6% 2,2% 2,5% 15,2% 55,6%
IBEX 10 003 0,6% -0,4% -1,6% -1,0% 9,2% 9,9%
Régiós részvényindexek              
BUX 64 991,89 0,2% 2,8% 5,8% 7,2% 45,1% 60,1%
ATX 3 425,43 0,2% -0,9% -0,1% -0,3% 2,1% 12,6%
PX 1 459,37 -0,1% 0,6% 1,5% 3,2% 7,8% 37,3%
WIG20 79 150,13 0,2% 4,0% 3,3% 0,9% 31,2% 29,1%
Magyar blue chipek              
OTP 16 900 -0,5% 3,1% 6,4% 7,0% 60,0% 47,3%
Mol 2 916 1,0% 1,0% 2,7% 3,2% 8,7% -10,2%
Richter 9 720 1,7% 5,0% 6,6% 11,1% 20,4% 69,5%
Magyar Telekom 770 -2,2% 3,4% 12,4% 12,9% 107,8% 63,0%
Nyersanyagok              
WTI 73,83 0,8% -5,7% -0,3% 2,7% -0,4% 36,7%
Brent 78,7 1,8% -5,0% 2,6% 1,3% -3,0% 25,5%
Arany 2 036,72 0,9% 0,2% -0,9% -1,4% 9,1% 55,2%
Ezüst 22,44 0,6% -3,0% -3,5% -7,5% 0,9% 42,5%
Devizák              
EURHUF 386,5250 -0,1% 0,1% 2,4% 1,1% -2,2% 21,3%
USDHUF 359,7589 -0,2% 0,9% 4,6% 4,0% -2,3% 28,5%
GBPHUF 452,4551 0,3% 0,0% 3,0% 2,6% 2,3% 24,7%
EURUSD 1,0744 0,2% -0,9% -2,1% -2,7% 0,1% -5,6%
USDJPY 148,8750 0,0% 0,7% 3,3% 5,6% 12,1% 35,6%
GBPUSD 1,2578 0,5% -0,7% -1,4% -1,3% 4,7% -3,0%
Kriptovaluták              
Bitcoin 43 092 1,0% 0,3% -2,5% -2,5% 89,3% 1 179,8%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,09 -1,7% 1,1% 1,1% 5,9% 12,5% 51,5%
10 éves német állampapírhozam 2,27 -1,1% 1,2% 7,5% 13,4% 1,0% 1 265,7%
10 éves magyar állampapírhozam 6,28 0,5% -1,6% 0,5% 5,9% -22,8% 130,9%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?