Előfizetői tartalom

Újra lépett Amerika, leszerelik a CATL akkumulátorait az egyik legnagyobb tengerészgyalogsági bázison

Portfolio
Két hete számoltunk be arról, hogy az amerikai törvényhozók megtiltották az amerikai védelmi minisztériumnak, hogy a legnagyobb kínai gyártók, például a CATL által gyártott akkumulátorokat vásároljanak. Most kiderült, hogy a kongresszus nyomására az egyik nagy amerikai közműcég, a Duke Energy azt tervezi, hogy leszereli a CATL által gyártott energiatároló akkumulátorokat az ország egyik legnagyobb tengerészgyalogsági bázisán, és fokozatosan kivonja a CATL termékeit a polgári projektjeiből.

A döntés akkor született, amikor vezető amerikai tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy a kínai kormányhoz köthető hackerek a hálózathoz kapcsolódó kritikus amerikai infrastruktúrát, köztük az elektromos hálózatot veszik célba.A Reuters decemberben arról számolt be, hogy a Duke Energy ideiglenesen lekapcsolta az ipari méretű CATL-akkumulátorokat a tengerészgyalogság Camp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés