Annyira jól sikerült a franciák elektromos autós támogatása, hogy felfüggesztik a programot
Üzlet

Annyira jól sikerült a franciák elektromos autós támogatása, hogy felfüggesztik a programot

Portfolio
A francia kormány hétfőn közölte, hogy az év hátralévő részére leállítja az alacsony jövedelműek elektromos autós lízingtámogatását célzó programot, miután a kereslet jóval meghaladta az eredeti terveket.

A program keretében a 15 400 eurónál kevesebb éves jövedelemmel rendelkezők 2024 eleje óta havi 100-150 euróért lízingelhettek elektromos járművet. A kormány azért indította el a programot, hogy növelje az elektromos autók iránti keresletet azok körében, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak.

Eredetileg már korábban el kellett volna indulnia a programnak, de végül az év elejére tolódott ki, mert a francia autógyártók nem álltak készen elegendő támogatható járművel.

A kormány 1,5 milliárd eurót különített el, hogy idén 20 000 lízinget kínáljon a program keretében, de a hatalmas keresletet követően hétfőn közölte, hogy ezt a mennyiséget 50 000-re emeli, majd jövőre újraindítja.

A kormány emellett 5000 és 7000 euró közötti készpénzes ösztönzőt kínál az autóvásárlóknak, hogy több elektromos járművet helyezzenek forgalomba, évi 1 milliárd eurós keretösszeggel.

Ahhoz, hogy mindkét programban részt vehessenek, a járműveknek meg kell felelniük a gyártásuk és szállításuk során keletkezett szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó határértékeknek - ez az intézkedés azt hivatott biztosítani, hogy az olcsó kínai gyártmányú járművek ne legyenek jogosultak a programra.

A támogatható modellek listáján a francia-olasz Stellantis csoport által gyártott 24, valamint a francia Renault autógyártó által gyártott öt modell szerepel. A Tesla Model Y modellje bekerült a támogatott modellek közé, de a Model 3 nem.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!