Gáláns felajánlást tett a Google Európában, 25 millió eurót költenek el
Üzlet

Gáláns felajánlást tett a Google Európában, 25 millió eurót költenek el

Portfolio
A Google 25 millió eurót ajánlott fel arra, hogy segítsen az európai embereknek megtanulni a mesterséges intelligencia (AI) használatát - számolt be a Reuters.

A támogatást hétfőn jelentette be a technológiai cég, és közölte, hogy olyan társadalmi vállalkozások és nonprofit szervezetek számára nyitott meg pályázatokat, amelyek segíthetnek elérni azokat az embereket, akiknek a képzésből a legnagyobb hasznuk származhat.

A cég emellett egy sor "növekedési akadémiát" is működtet majd, hogy támogassa a mesterséges intelligenciát alkalmazó cégeket a vállalatuk méretének növelésében, és 18 nyelvre bővítette ingyenes online mesterséges intelligencia-tanfolyamait.

"A kutatások azt mutatják, hogy a mesterséges intelligencia előnyei súlyosbíthatják a meglévő egyenlőtlenségeket - különösen a gazdasági, a biztonság és a foglalkoztatási területen" - mondta Adrian Brown, a Centre for Public Impact ügyvezető igazgatója, aki a Googlenél futó nonprofit programot is vezeti.

"Ez az új program Európa-szerte segíteni fogja az embereket abban, hogy fejlesszék tudásukat, készségeiket és önbizalmukat a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, biztosítva, hogy senki ne maradjon le" - tette hozzá.

A múlt hónapban a Google bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt fektet be egy London melletti adatközpont építésébe, hogy kielégítse az internetszolgáltatások iránti növekvő keresletet a régióban.

A Google által 2020-ban megvásárolt, 33 hektáros (13 hektáros) területen elhelyezkedő adatközpont Waltham Cross városában lesz, London központjától mintegy 15 mérföldre (24,14 km-re) északra - közölte közleményében az Alphabet tulajdonában lévő vállalat.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A részvénybefektetés nem ázik be!

HOLD After Hours. Szőcs Gáborral value befektetőket sajnálunk, Karácsony Tamással gyrosokat árnyalunk és Kovács Szilárddal pedig benézünk a Bridgewaterhez. Jó szórakozást! 00:45    Hajrá

Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mi folyik a magyar rendelőkben? Ítéletet mondtak a betegek

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?