Három európai akkumulátorgyárat épít a Mercedes-Benz és a Stellantis közös cége
Üzlet

Három európai akkumulátorgyárat épít a Mercedes-Benz és a Stellantis közös cége

Portfolio
A Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies közös tulajdonában lévő ACC európai autóakkumulátor-gyártó hétfőn bejelentette, hogy három franciaországi, németországi és olaszországi "gigagyár" fejlesztéséhez szükséges nagyszabású finanszírozási kör lezárult.

A 4,4 milliárd euró értékű banki finanszírozás - amely a valamivel több mint 7 milliárd euróra becsült teljes beruházási összeg nagy része - az európai autóipari ágazatban valaha végrehajtott egyik legnagyobb adósságfinanszírozási művelet volt, közölte az ACC, más néven Automotive Cells Company.

A bankokkal kötött megállapodás azt tükrözi, hogy ezek a hitelezők nagyon nagy bizalommal vannak az ACC projekt iránt

- mondta Yann Vincent, az ACC ügyvezető igazgatója a Reutersnek.

Az ACC kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként a francia BNP Paribas hitelező járt el. A finanszírozási megállapodásokat egy olyan bankkonzorciummal kötötték meg, amelynek tagjai a BNP Paribas, a Deutsche Bank, az ING, az Intesa Sanpaolo, a francia állami bank, a Bpifrance, az Euler Hermes biztosító és az olasz exportbiztosító, a SACE.

A pénzből négy új ACC gyártósor - egy második Franciaországban, egy első a németországi Kaiserslauternben és kettő az olaszországi Termoliban - építését finanszírozzák. Ezek a vállalat első, lítiumion-akkumulátorokat gyártó üzemét egészítik ki, amelyet az észak-franciaországi Billy-Berclau-ban nyitottak meg tavaly.

A már nyújtott vagy vállalt állami támogatások mellett az ACC három részvényese meg nem határozott összegű új készpénzinjekcióval egészíti ki a finanszírozást - közölte a vállalat.

Ennek eredményeként a Stellantis március végén 45 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az ACC-ben, a Mercedes-Benz 30 százalékkal, a TotalEnergies olajóriás tulajdonában lévő Saft pedig 25 százalékkal.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!