Ötéves tőzsdei pályafutását ünnepli az AutoWallis
Üzlet

Ötéves tőzsdei pályafutását ünnepli az AutoWallis

Portfolio
Óriásit növekedett öt évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta az AutoWallis Csoport: árbevétele négyszeresére, nyeresége tízszeresére ugrott, köszönhetően a következetesen végrehajtott növekedési stratégiának, melynek során a bővülést az organikus fejlődés mellett akvizíciók is támogatták. A régiós szinten is egyre meghatározóbb pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tőzsdei pályafutása alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról és több mint 10 akvizíciót hajtott végre, az általa képviselt márkák száma pedig 9-ről 23-ra nőtt.
Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Ünnepélyes csengetéssel indult ma a tőzsdei kereskedés annak apropóján,

hogy az AutoWallis Csoport öt évvel ezelőtt lépett tőzsdére.

Ebben a fél évtizedben a vállalat a folyamatosan változó iparági és gazdasági környezet ellenére óriási növekedést mutatott fel, melynek köszönhetően mára a régió egyik meghatározó pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává vált.

„Az AutoWallis növekedését évek óta figyelemmel kísérjük a kollégáimmal a Budapesti Értéktőzsdén: a társaság elmúlt öt éves tőzsdei pályafutása kiváló példa arra, hogy egy ambiciózus, a növekedést a középpontjába állító vállalati stratégia, tőkepiaci forrásbevonással és magas szintű transzparenciával kombinálva, milyen eredményekre képes. Nem véletlen, hogy a vállalat eredményeit több alkalommal is díjaztuk a BÉT Legek gála keretében. Ezúton gratulálok az elmúlt évek sikereihez, és további sikeres nyilvános működést kívánok a társaságnak!” – tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Müllner Zsolt, az AutoWallis elnöke az évforduló kapcsán megjegyezte, céljuk a részvényesi értékteremtés, egy nagyon erős tőzsdei sztori építése: a társaság ötödik rekordévét zárta 2023-ban, így 2019-es tőzsdére lépése óta sikeresen hajtja végre intenzív növekedési stratégiáját, melyhez nagy részben a tőkepiacról biztosítja a forrásokat. Mindez annak is köszönhető, hogy fő tulajdonosuk, a Wallis Csoport hosszú távú, stratégiai befektetésként tekint az AutoWallis Nyrt.-ben meglévő befektetésére, és támogatja régiós növekedési terveiket. Müllner Zsolt hozzátette: köszönet illeti azt a csaknem 4 000 lakossági részvényest és a több mint 40 – részben külföldi – intézményi befektetőt, aki eddig bizalmat szavazott a társaságnak, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jövőben újabb, közöttük nemzetközi befektetők érdeklődését is felkeltik.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója hozzátette, hogy az elmúlt évek bebizonyították: a társaság stratégiája, diverzifikált szolgáltatási- és márkaportfóliója még kedvezőtlen gazdasági környezetben is jól teljesít, így jó úton járnak, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljanak.

Címlapkép forrása: BÉT

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

Holdblog

A részvénybefektetés nem ázik be!

HOLD After Hours. Szőcs Gáborral value befektetőket sajnálunk, Karácsony Tamással gyrosokat árnyalunk és Kovács Szilárddal pedig benézünk a Bridgewaterhez. Jó szórakozást! 00:45    Hajrá

Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mi folyik a magyar rendelőkben? Ítéletet mondtak a betegek

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!