Rohamtempóban vásárolják fel a japánok az amerikai cégeket
Üzlet

Rohamtempóban vásárolják fel a japánok az amerikai cégeket

MTI
Japán vállalatok mintegy 5348 milliárd jent (csaknem 36 milliárd dollárt) költöttek cégek felvásárlására az Egyesült Államokban 2023-ban, ami 30 százalékkal több a 2022. évinél - áll a vállalati felvásárlásokkal és egyesülésekkel foglalkozó tokiói Recof tanácsadó központ jelentésében.

A tavaly megszerzett 222 amerikai cég közül a legnagyobb ügylet a Nippon Steel japán kohászati óriáscégé volt, amely decemberben bejelentette, hogy 14,1 milliárd dollárért megszerzi a US Steel acélipari vállalatot, és a japán fél kész kifizetni az amerikai cég tartozásait is.

A japán vállalatokat az elöregedő és csökkenő számú lakosság miatt beszűkülő hazai piac készteti a tengerentúli befektetésekre. A japán cégek rohamtempóban zajló felvásárlási ügyletei azonban már ellenkezést váltanak ki az Egyesült Államokban. A US Steel felvásárlását az acélipari munkások szakszervezete, a USW határozottan ellenezte, Donald Trump volt elnök pedig megígérte, hogy felbontja ezt a megállapodást, ha visszatér az elnöki posztra.

Címlapkép forrása: Shutterstock

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!