Vegyesen zárt Amerika a keddi fontos adat előtt
Üzlet

Vegyesen zárt Amerika a keddi fontos adat előtt

Portfolio
Ma nem volt fontosabb makroadat közlés sem itthon, se külföldön, elsősorban a dübörgő negyedik negyedéves amerikai gyorsjelentési szezon befolyásolta a befektetői hangulatot, illetve a keddi amerikai inflációs adat előtti kivárás. A januári amerikai inflációs adat vízválasztó lehet a piacok számára a meglepő munkaerőpiaci adatok után, és a Fed esetleg már márciusban kamatot vághat. Európa és Amerika piacain is az óvatos optimizmus volt a jellemző, a magyar tőzsde azonban az OTP esésének köszönhetően alulteljesített - egy ukrán felvásárlási értesülést követően került lejjebb a magyar nagybank részvénye.
Megosztás

Vegyesen zárt Amerika a keddi fontos adat előtt

A Dow Jones 0,3%-os pluszban, 38800 pont közelében tudott zárni, míg a két másik vezető részvényindex enyhe mínuszt (0,1-0,3%) produkált zárásra. Az S&P múlt héten először zárt 5000 pont felett is, most 5022 ponton állapodott meg zárásra a kiemelten figyelt index értéke.

Megosztás

50 ezer dollár fölé tépték a bitcoint

Több, mint 2 éves csúcsra, 50 ezer dollár fölé ugrott hétfőn este a bitcoin árfolyama, miután az elmúlt napokban meredek emelkedésen van túl a legismertebb kripto eszköz. A fő mozgatórugó a spot bitcoin ETF-ekbe történő jelentős friss tőkebeáramlás miatti bitcoin vásárlások lehetnek, illetve az a piaci spekuláció, hogy a keddi amerikai inflációs adat után a Fed majd az év későbbi részében megindítja a kamatcsökkentéseket, ami nemkamatozó termékként a bitcoin és a többi kripto eszköz relatív vonzerejét növelheti.

50 ezer dollár fölé tépték a bitcoint
Megosztás

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Elsősorban az OTP esésének köszönhetően alulteljesített ma a magyar tőzsde, a BUX végül 0,3 százalékkal került lejjebb.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Merre indul az S&P 500 a fontos mérföldkő után?

Kisebb elmozdulásokkal indult a nap az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones és az S&P 500 is mindössze 0,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq stagnál. Már a keddi napra készülhetnek fejben a befektetők, ekkor érkezik ugyanis a januári amerikai inflációs adat, amely vízválasztó lehet a piacok számára a meglepő munkaerőpiaci adatok után.

Merre indul az S&P 500 a fontos mérföldkő után?
Megosztás

Nincs jó napja a magyar tőzsdének

A BUX alulteljesít a hét első napján a nemzetközi átlaghoz képest. A magyar index 0,4 százalékos mínuszban van, elsősorban az OTP esésének következtében: a bank részvényei jelenleg 1,1 százalékos mínuszban vannak.

bux0212
Megosztás

Alig mozdul Amerika a csúcsdöntés után

A vezető amerikai részvényindexek minimális elmozdulásban vannak a nyitást követően. Az S&P 500 stagnál, a Dow Jones 0,1 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban van.

spx0212
Megosztás

Öveket becsatolni – Indul a Tesla-rakéta!

A tőzsdék szárnyalása ellenére igencsak rájárt a rúd az év eddigi részében a Teslára: a gyenge negyedéves számok és a csalódást keltő előrejelzés mellett a vörös-tengeri válság, és az újabb több mint vsszahívások is tovább rontották a befektetői hangulatot. A mostani esést követően azonban már megjelentek a fordulós jelek a Tesla grafikonján. Itt az idő beszállni?

Öveket becsatolni – Indul a Tesla-rakéta!
Megosztás

90 milliós közbeszerzést nyert a CIG Pannónia

90 millió forintos közbeszerzést nyert a CIG Pannónia gyermek és ifjúsági balesetbiztosításra.

90 milliós közbeszerzést nyert a CIG Pannónia
Megosztás

Bezuhant a gáz ára

A kedvező időjárási kilátásoknak, a magasan alakuló tárolói kapacitásoknak és a norvég szállítások újraindulásának köszönhetően valósággal bezuhant a mögöttünk álló napokban a földgáz ára, már tavaly július óta nem látott szinten áll a jegyzés.

Bezuhant a gáz ára
Megosztás

Ötéves tőzsdei pályafutását ünnepli az AutoWallis

Óriásit növekedett öt évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta az AutoWallis Csoport: árbevétele négyszeresére, nyeresége tízszeresére ugrott, köszönhetően a következetesen végrehajtott növekedési stratégiának, melynek során a bővülést az organikus fejlődés mellett akvizíciók is támogatták. A régiós szinten is egyre meghatározóbb pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tőzsdei pályafutása alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról és több mint 10 akvizíciót hajtott végre, az általa képviselt márkák száma pedig 9-ről 23-ra nőtt.

Ötéves tőzsdei pályafutását ünnepli az AutoWallis
Megosztás

Baljós árnyak: most változhat meg minden a tőzsdéken

Még a 2023-as legendásan kettészakadt esztendőnél is nagyobb szétválások mutatkoznak az egyes amerikai részvények és részvényindexek között az idei évből eddig eltelt hat hétben. Romlik az úgynevezett piacszélesség. Ez pedig az 1929-es, 1972-73-as, 2000-es és 2021-es példa alapján eléggé baljós árnyként vetül a jelenleg még szuper hangulatban menetelő börzékre.

Baljós árnyak: most változhat meg minden a tőzsdéken
Megosztás

Lefelé lóg ki a mezőnyből a magyar tőzsde

Elsősorban az OTP esésének köszönhetően mínuszban van ma a magyar tőzsde, ezzel pedig kilóg az alapvetően optimista európai közegből.

Lefelé lóg ki a mezőnyből a magyar tőzsde
Megosztás

Esik az OTP a friss értesülésre

Szűk egy órája számoltunk be róla, hogy az Ekonomicseszkaja Pravda (EP) értesülése szerint két bankot is privatizálhatnak Ukrajnában, az egyik iránt az OTP is érdeklődhet. A Sens Bank esetében a vételár 6-12 milliárd hrivnya, vagyis jelenlegi árfolyamon 57-115 milliárd forint lehet, de a végső vételárat a korábbi tulajdonosai által kezdeményezett jogi eljárás is befolyásolja, ők ugyanis 1 milliárd dollárt követelnek az államtól a bank kisajátítása miatt.

A hírt követően beesett az OTP részvényárfolyama, jelenleg 1,1 százalékos mínuszban áll a jegyzés.

otp1111111111
Megosztás

EP: Ukrajnában vehet bankot az OTP

Két bankot is privatizálhatnak Ukrajnában, az egyik iránt az OTP is érdeklődhet, írja az ukrán Ekonomicseszkaja Pravda (EP). Az OTP-vel kiemelten foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 befektetési konferenciánkon, ahol a bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László beszél majd a bankcsoport helyzetéről, kilátásairól.

EP: Ukrajnában vehet bankot az OTP
Megosztás

Megszólalt a szaúdi energiaminiszter a meglepő döntés után

Szaúd-Arábiának rengeteg olajtermelési tartalékkapacitása van - mondta hétfőn a szaúdi energiaügyi miniszter, miután a világ legnagyobb olajexportőre a múlt hónap végén meglepő módon bejelentette, hogy visszavágja hosszú távú kapacitásbővítési terveit.

Megszólalt a szaúdi energiaminiszter a meglepő döntés után
Megosztás

Több mint százmilliárd forinthoz jut az OTP - Mihez kezdhet a pénzzel?

Közel két évtizednyi jelenlét után kivonul Romániából az OTP, az ottani operációt a legnagyobb román bank, a Banca Transilvania vette meg, az OTP pedig szabad szemmel is jól látható összeget kap a romániai cégeiért. Összegyűjtöttük a fontosabb kérdéseket és válaszokat a tranzakcióval kapcsolatban. Az OTP-vel kiemelten foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 befektetési konferenciánkon, ahol a bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László beszél majd a bankcsoport helyzetéről, kilátásairól.

Több mint százmilliárd forinthoz jut az OTP - Mihez kezdhet a pénzzel?
Megosztás

Óvatos emelkedés Európa piacain

A piacnyitást követően óvatos optimizmus jellemzi a vezető európai tőzsdéket, a DAX 0,2 százalékos emelkedése mellett a FTSE 100 0,1 százalékkal, a CAC pedig 0,3 százalékkal került feljebb. A befektetők elsősorban a gyorsjelentési szezonra figyelhetnek, illetve a holnapi amerikai adatközlésre várnak.

day3333333333333333333333
Megosztás

Bizonytalanság a tőzsdén

A Magyar Telekom jelentős emelkedéssel indítja a napot, a többi hazai blue chipnél azonban csak kisebb elmozdulásokat látni.

Bizonytalanság a tőzsdén
Megosztás

Három európai akkumulátorgyárat épít a Mercedes-Benz és a Stellantis közös cége

A Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies közös tulajdonában lévő ACC európai autóakkumulátor-gyártó hétfőn bejelentette, hogy három franciaországi, németországi és olaszországi "gigagyár" fejlesztéséhez szükséges nagyszabású finanszírozási kör lezárult.

Három európai akkumulátorgyárat épít a Mercedes-Benz és a Stellantis közös cége
Megosztás

Mégsem adja el alapkezelőjét a Duna House

A Dunka House a BÉT oldalán közölte, hogy a 2023. december 1-jén kötött adásvételi szerződés, mely az Impact Alapkezelő részvényeinek értékesítésére vonatkozott, a vevő általi teljesítés hiánya miatt meghiúsult és megszüntetésre került.

Mégsem adja el alapkezelőjét a Duna House
Megosztás

Emeli a tétet a PannErgy

A PannErgy a BÉT oldalán tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy a vonatkozó közgyűlési határozattal összhangban, a részvény-visszavásárlási program keretén belül a társaság a Concorde, mint befektetési szolgáltató igénybevételével vásárolt PannErgy törzsrészvényt a Budapesti Értéktőzsdén.    

Emeli a tétet a PannErgy
Megosztás

Óvatos emelkedés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,1 százalék mínuszban zárt, a S&P 500 0,6 százalék pluszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,92 százalékot emelkedett, a Hang Seng 0,06 százalékkal került feljebb, míg a CSI 300 0,21 százalékot esett.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,4 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,2 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,1 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,03 százalék mínuszban nyithat, a S&P 500 0,06 százalékot eshet, míg a Nasdaq 0,1 százalék mínuszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma nem számítunk fontos adatközlésre, elsősorban a dübörgő negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a befektetői hangulatot. Már a keddi napra készülhetnek a befektetők, ekkor érkezik ugyanis a januári amerikai inflációs adat, amely vízválasztó lehet a piacok számára a meglepő munkaerőpiaci adatok után.

2024. február 12-18. makronaptár
Magyar makrogazdaság
február 13. kedd 8:30 KSH Ipar (második becslés) dec.
február 13. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
február 14. szerda 8:30 KSH GDP (első becslés) Q4
február 14. szerda 8:30 KSH Építőipar 2023
február 14. szerda 8:30 MNB Havi fizetési mérleg dec.
február 14. szerda 8:30 MNB Statisztikai mérleg jan.
Nemzetközi makrogazdaság
február 13. kedd 8:00 UK Munkanélküliség dec.
február 13. kedd 14:30 USA Infláció jan.
február 14. szerda 8:00 UK Infláció jan.
február 14. szerda 11:00 EU GDP (második becslés) Q4
február 15. csütörtök 0:50 Japán GDP Q4
február 15. csütörtök 8:00 UK GDP Q4
február 15. csütörtök 14:30 USA Kiskereskedelem jan.
február 15. csütörtök 15:15 USA Ipari termelés jan.
február 16. péntek 8:00 UK Kiskereskedelem jan.
február 16. péntek 14:30 USA Termelői árak jan.
február 16. péntek 16:00 USA Michigan-index febr.
február 16. péntek 17:00 USA Fed monetáris politikai jelentés  
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 10,3 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 7,6 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Richter részvénye teljesített 12,4 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 2,6 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 7,5 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 671,69 -0,1% 0,0% 3,1% 2,6% 14,8% 54,0%
S&P 500 5 026,61 0,6% 1,4% 5,7% 5,4% 23,2% 85,6%
Nasdaq 17 962,41 1,0% 1,8% 7,7% 6,8% 45,1% 159,8%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 36 897,42 0,1% 2,0% 9,3% 10,3% 33,8% 81,5%
Hang Seng 15 746,58 -0,8% 1,4% -2,7% -7,6% -27,2% -43,7%
CSI 300 3 364,93 0,0% 5,8% 2,2% -1,9% -18,5% 3,6%
Európai részvényindexek              
DAX 16 926,5 -0,2% 0,0% 1,4% 1,0% 9,0% 55,2%
CAC 7 647,52 -0,2% 0,7% 3,0% 1,4% 6,4% 54,1%
FTSE 7 572,58 -0,3% -0,6% -1,4% -2,1% -4,3% 7,1%
FTSE MIB 31 156,06 0,3% 1,4% 2,5% 2,7% 13,3% 61,0%
IBEX 9 896,6 -0,1% -1,6% -1,6% -2,0% 7,1% 11,7%
Régiós részvényindexek              
BUX 64 982,98 0,8% -0,5% 4,9% 7,2% 41,5% 63,7%
ATX 3 358,95 -0,3% -2,4% -2,0% -2,2% -3,3% 13,3%
PX 1 452,8 -0,7% -0,3% 0,3% 2,7% 4,6% 38,8%
WIG20 78 450,69 -0,3% -1,4% 1,5% 0,0% 27,8% 30,1%
Magyar blue chipek              
OTP 16 850 2,1% -1,3% 4,1% 6,6% 50,4% 49,5%
Mol 2 900 0,2% -1,0% 2,4% 2,6% 4,9% -8,2%
Richter 9 835 -0,1% 1,8% 7,9% 12,4% 24,3% 76,7%
Magyar Telekom 765 -0,6% -1,5% 12,0% 12,2% 112,5% 62,9%
Nyersanyagok              
WTI 77,26 0,8% 6,2% 6,7% 7,5% -1,0% 46,5%
Brent 81,73 0,6% 5,4% 7,9% 5,2% -2,6% 32,1%
Arany 2 021,35 -0,5% -0,7% -0,3% -2,1% 7,8% 53,8%
Ezüst 22,45 -0,3% -1,0% -2,5% -7,4% 0,9% 42,2%
Devizák              
EURHUF 387,2500 -0,2% 0,7% 2,2% 1,3% 0,4% 21,4%
USDHUF 359,0136 -0,4% 0,9% 3,4% 3,8% 0,2% 27,5%
GBPHUF 453,1699 -0,4% 0,8% 2,8% 2,7% 3,6% 24,3%
EURUSD 1,0787 0,2% -0,1% -1,2% -2,4% 0,2% -4,8%
USDJPY 149,4550 0,0% 0,8% 3,6% 6,0% 14,2% 36,3%
GBPUSD 1,2634 0,2% -0,2% -0,6% -0,9% 3,8% -2,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 47 161 4,1% 9,2% 2,2% 6,7% 116,3% 1 201,7%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,19 0,5% 4,0% 4,4% 8,4% 13,5% 59,2%
10 éves német állampapírhozam 2,35 1,1% 7,0% 9,1% 17,6% 3,6% 2 665,9%
10 éves magyar állampapírhozam 6,15 -1,9% 4,2% 0,0% 3,7% -21,5% 127,8%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miért van szüksége Magyarországnak még több Gripen vadászbombázóra?
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!