A Szilícium-völgy megint elkezdett komolyan érdeklődni a kriptó iránt
Üzlet

A Szilícium-völgy megint elkezdett komolyan érdeklődni a kriptó iránt

Portfolio
A Founders Fund, a Peter Thiel amerikai milliárdos által alapított kockázati tőkecég ismét befektet a bitcoinba és az ethereumba - közölték források, jelezve a Szilícium-völgy megújult érdeklődését a kriptopénzpiacok iránt.
Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

A Peter Thiel által alapított, Szilícium-völgyben székelő Founders Fund kockázati tőkecég ismét a figyelem középpontjába került, miután források szerint újra jelentős összegeket fektet be a kriptopénz szektorba. Az ügyet közelről ismerő források szerint a vállalat tavaly nyár végétől ősz elejéig 200 millió dollárt fordított a bitcoin és az ethereum megvásárlására, amelyek a piaci kapitalizáció tekintetében az első két helyen állnak.

Ez a lépés azt jelzi, hogy az intézményi befektetők egyre inkább felülvizsgálják álláspontjukat a kriptopénzekkel kapcsolatban, különösen miután ezek az eszközök nagy népszerűségnek örvendtek egészen addig, amíg a piac 2022-ben nem tapasztalt jelentős visszaesést.

A bitcoin értékének 2022-es zuhanása során elérte a 15 000 dollár körüli mélypontot, ami 2020 óta nem látott legalacsonyabb érték volt. Az elmúlt év folyamán mind a bitcoin, mind az ethereum árfolyama fokozatosan emelkedett; a bitcoin ára több mint két év után ismét átlépte az 50 000 dolláros küszöböt – bár még mindig elmarad a 2021 novemberében elért 69 000 dolláros csúcstól.

btc0213

A Founders Fund korábban már bizonyította affinitását a kriptopénzek iránt: 2014-ben kezdtek el intenzíven bitcoint vásárolni és sikeresen realizáltak mintegy 1,8 milliárd dollárnyi hozamot még a 2022-es piaci összeomlás előtt. Tavaly nyár folyamán újabb befektetési hullám indult el náluk: kedvező árfolyamon kezdtek bitcoint vásárolni és portfóliójukat az ethereummal is bővítették.

A Founders Fund több mint 12 milliárd dollárnyi kezelés alatt álló vagyonnal rendelkezik és olyan neves vállalkozásokba fektetett be korai szakaszban mint például a SpaceX vagy a Meta (korábban Facebook).

Címlapkép forrása: Shutterstock

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

Holdblog

A részvénybefektetés nem ázik be!

HOLD After Hours. Szőcs Gáborral value befektetőket sajnálunk, Karácsony Tamással gyrosokat árnyalunk és Kovács Szilárddal pedig benézünk a Bridgewaterhez. Jó szórakozást! 00:45    Hajrá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?