Előfizetői tartalom

Rámegy a kritikus nyersanyagokra az EU - A kitermelés és az újrahasznosítás fejlesztésre jött létre pénzügyi alap

Portfolio
Új piaci lehetőség nyílt a magyar vállalkozások előtt a kritikus nyersanyagokat érintő ipari tevékenységek területén: annak érdekében, hogy az unió semmiképpen se függjön indokolatlan mértékben harmadik országtól és az onnan származó nyersanyagoktól, az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a Demeter Investment Managers egy 500 millió euro összegű pénzügyi alapot hozott létre, amelyből a kontinens kitermelési és újrahasznosítási kapacitásainak fejlesztését, bővítését fogják finanszírozni.

A kritikus nyersanyagokról szóló európai jogszabály olyan eszközökkel ruházza fel az EU-t, amelyek biztosítják az unió biztonságos és fenntartható ellátását ezekből a nyersanyagokból. A rendelet egyértelmű referenciaértékeket határoz meg a stratégiai nyersanyagok ellátási láncában a kontinens kapacitásai tekintetében, valamint 2030-ig diverzifikálja az uniós ellátást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés