Előfizetői tartalom

Elszállt a Wizz Air árfolyama - Mi áll a háttérben?

Portfolio
A február elején látott ralit követően meglehetősen eseménytelenül teltek az elmúlt hetek a Wizz Air háza táján, csütörtökön azonban kilőtt az árfolyam, és már 6 százalékos pluszban is volt a jegyzés. A légiközlekedési szektor kilátásai a várakozások szerint tovább javulhatnak. Ennek apropóján összegyűjtöttük, hogy milyen tényezők állnak a mostani rali mögött, és azt is megnéztük, hogy hogyan néz ki a technikai kép a Wizz Air esetében.

Elszállt az árfolyam

A Wizz Air árfolyama már közel 6 százalékot emelkedett szerdán, amivel egészen február eleje óta nem látott szintre emelkedett a jegyzés. Ekkora napon belüli emelkedésre legutóbb a hónap elején volt példa, akkor közel 10 százalékot emelkedtek napon belül a légitársaság részvényei.

wizz

A riválisok közül a Ryanairnak is jó napja van, igaz kisebb mértékben, mindössze 1,7 százalékkal emelkedtek csütörtökön a vállalat részvényei.

ryanair

Javulnak a kilátások

Az emelkedés azután kezdődött, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint egyre biztatóbbak a légiközelkedési szektor kilátásai.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés