Előfizetői tartalom

Elképesztő, amit a Magyar Telekom csinál - Érik a fordulat?

Továbbra is nagyon erős a Magyar Telekom: múlt héten is simán verte az elemzői várakozásokat a cég, ennek hatására pedig közel másfél évtizede nem látott szintre emelkedett az árfolyam. Emellett pedig a vártnál jóval magasabb osztalék is vonzóvá teszi a papírt, még a jelenlegi szinteken is. Egy biztos, az utóbbi időben nem láthattunk ilyen gyors és erős átárazódást, mint a Telekom esetében. Megnéztük, hogy vannak-e már figyelmeztető jelek, és ha elindulna a korrekció, meddig eshet az árfolyam.

Hasít a Telekom

A múlt hét csütörtöki piaczárást követően tette közzé negyedik negyedéves számait a Magyar Telekom. Mind a bevétel, mind pedig az adózott eredmény tekintetében a várakozásokat meghaladó számokat hozott a vállalat. A bevételek részben az inflációkövető díjkorrekció miatt ugrottak meg, és a beszállítói-, valamint a munkaerőköltségek növekedése ellenére a profit is szépen emelkedett a negyedik negyedévben.

varttabla

A jelentés közzétételét követően pedig korábbi előrejelzéseit is számszerűsítette a vállalat, így többek között az is kiderült, hogy a 2024-es pénzügyi évre vonatkozóan a bevétel várhatóan 5-10 százalék közötti mértékben emelkedhet. Ezt segítheti az is, hogy 15 százalékkal drágít a vállalat márciustól az inflációkövető díjkorrekció jegyében.

Emellett az EBITDA AL 20-25 százalékkal emelkedhet, a módosított nettó eredmény 130 milliárd forint körül lehet, míg a szabad cash flow, spektrum licenszek nélkül 120 milliárd forintra emelkedhet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés