Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki a Ryanair, drágábbak lehetnek a tervezett utak

Portfolio
A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary bejelentette, hogy a Boeing repülőgépek késedelmes leszállítása miatt idén nyáron magasabb viteldíjakra számíthatnak a nyaralók. O'Leary kijelentette, hogy az eredetileg márciusra várt 57 darab Boeing 737 Max 8200-as késedelmes érkezése miatt a nyári szezonra csak 40-45 gépet tudnak időben leszállítani. A légitársaság a késedelmes repülőgépek okozta kapacitáshiányra hivatkozva akár 10%-os viteldíj-emeléssel is számol – írja a BBC.

A Boeinget egy januári incidens óta vizsgálják, amikor az egyik repülőgépének egy alkatrésze felrobbant egy utasszállító repülés közben, aggályok merültek fel az új repülőgépek minőségellenőrzésével kapcsolatban, és ez a gyártás lelassulását okozta. O'Leary megjegyezte, hogy a Ryanair reméli, hogy kártérítést kap a késésekért, de elsősorban a megrendelt gépek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés