Előfizetői tartalom

Jön a Richter nagy napja - Jöhet a kilövés?

Portfolio
A csütörtöki piacnyitást megelőzően teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Richter. Az elemzői várakozások szerint az eredmények jelentős javulást jelenthetnek, különösen év/év alapon. Ennek hatására pedig jó esélyek vannak arra, hogy áttörjön az árfolyam egy fontos szintet. Jöhet a kilövés?

Mi mozgatja az árfolyamot?

A Richter árfolyama idén 11 százalékos pluszban van, februárban pedig új történelmi csúcsra is ért a jegyzés. Ennél csak a Magyar Telekom volt képes nagyobb mértékben emelkedni ebben az évben a hazai nagypapírok közül, több mint 23 százalékot.

richter0228

Az emelkedéshez alapvetően két tényező együttese járult hozzá az elmúlt időszakban:

  • Az első a saját részvény vásárlások: A Richter tavaly április óta már több mint 32,5 milliárd forint értékben vásárolt saját részvényeket. A 40 milliárdos keret eléréséhez pedig lehetőségük van még további közel 7,5 milliárd forintért venni részvényeket vásárolni áprilisig.
Richter saját részvény vásárlások idén
A vásárlásidőpontja Darabszám Átlagár (forint) Összérték (millió forint) Napi forgalom százalékában
Összesen/Átlag 3 702 518 8 796 32 568 11,4%
Forrás: Richter, Portfolio  
  • Emellett pedig a fő sztori az idei évben a gyógyszergyártó amerikai partnerével, az AbbVie-vel közösen forgalmazott Vraylar értékesítésének közel 40 százalékos megugrása volt. Ami bizakodásra ad okot a csütörtöki gyorsjelentés előtt is. A készítmény iránti kereslet pedig a jövőben még tovább növekedhet.

Ami pedig a további eseményeket illeti:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés