Előfizetői tartalom

Bekeményít az EU a környezeti bűncselekményeknél: jön a hosszú börtönbüntetés és a vállalatvezetők felelősségre vonása

Portfolio
Az Európai Parlament keddi ülésén jóváhagyta a környezeti bűncselekmények, - úgymint az illegális fakitermelés - szigorúbb büntetését: akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel és a vállalati vezetők felelősségre vonásával sújthatók az ilyen jellegű viszaélések. A tagállamoknak két év áll rendelkezésükre annak érdekében, hogy beillesszék a szabályokat a nemzeti jogrendszereikbe. - írja a Reuters.

Az Európai Parlament szigorúbb büntetéseket fogadott el az olyan környezeti bűncselekményekre vonatkozóan, mint például az illegális faanyag-kereskedelem. Akár 10 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható, valamint az ilyen jellegű vállalati visszaélések esetében a vállalati vezetők is felelősségre vonhatók lesznek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés