Előfizetői tartalom

Milyen fantasztikus hetes? Itt vannak az új tőzsdei sztárok!

Portfolio
Minden a fantasztikus hetesnek nevezett részvényekről (Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms, Tesla) szólt az elmúlt hónapokban, pedig van élet az amerikai részvénypiacon túl is. A Citi Európában nézett körül, és mutatott hét európai részvényt, amely sok szempontból nagyon hasonlít az amerikai behemótokra.

Az elmúlt hónapokban már hozzászokhattunk, hogy a tőkepiaci hírekben kiemelten szerepelnek a fantasztikus hetesnek nevezett részvények, hiszen ezek a tőzsdei behemótok mozgatják a piacokat, a velük kapcsolatos hírek komolyan befolyásolják a szélesebb értelemben vett részvénypiac mozgásait, az árazásuk pedig torzít mindent.

A Citi szakemberei ezekhez az amerikai részvényekhez hasonlóan most az európai papírok között néztek szét, és olyan vállalatok részvényeit keresték, amikre igaz, hogy

  • valamelyest lemaradtak az emelkedésben az amerikai fantasztikus heteshez képest,
  • de hasonló fundamentumokkal rendelkeznek,
  • magas a piaci kapitalizációjuk,
  • magas profitmarzzsal működnek,
  • szép profitnövekedést érnek el,
  • és a szegmensükben van versenyelőnyük.

A listán ez a 7 vállalat szerepel:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés