Előfizetői tartalom

Kik fizetik meg a méregdrága a kakaót? Például a csokoládévásárlók

Portfolio
Az elmúlt hónapokban többször is beszámoltunk arról, hogy a kakaó ára rekordmagasságba emelkedett. Ha eddig voltak is kétségeink afelől, hogy a csokoládégyártók lenyelik-e az áremelkedést, vagy áthárítják, most már nem kell találgatnunk: a világ egyik vezető csokigyártójának, a Lindtnek a bevétele és a profitja is nagyot emelkedett, nagyrészt azért, mert áthárították az alapanyagok áremelkedésének nagy részét.

A Lindt & Spruengli bevétele és a profitja emelkedett tavaly, nagyrészt azért, mert a svájci csokoládégyártónak sikerült a magasabb alapanyagköltségeket áthárítania a vásárlókra, miközben a globális csokoládépiac általános lassulása közepette stabilak maradtak a volumenek. A kakaóárak rekordmagasra emelkedtek, mivel a főbb termesztési régiókban a kedvezőtlen időjárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés