Megütötték a bitcoint, lefordultak a tőzsdék
Portfolio
Elromlott a hangulat kedden az amerikai tőzsdéken, az amerikai részvényindexek a korábbi vezető technológiai részvények vezetésével estek, a bitcoin történelmi csúcsra emelkedett, de ott is megérkeztek a profitrealizálók.
Megosztás

Kis korrekció

A zárásra valamelyest visszahúzták a benchmarkokat, az S&P 500 1, a Nasdaq 1,8 százalék mínuszban fejezte be a kereskedést. A mai esést a fantasztikus hetesnek nevezett részvények vezették, a világ legnagyobb piaci értű vállalatainak, a Microsoftnak és az Apple-nek a részvényárfolyama közel 3 százalékot esett, a Tesla árfolyama közel 4-et.

spaaa
Megosztás

Nem szép a nap vége

Tavaly október vége óta tart a rali az amerikai tőzsdéken, azóta értelmezhető korrekció nem volt, ezért sem meglepő, hogy a túlvett zónából ma szépen lefordultak a vezető amerikai részvényindexek. Dráma nincs, esés van. Az S&P 500 1,3, a Nasdaq 2,1 százalék mínuszban áll.

spcvv
Megosztás

Egyre lejjebb

Már két napnyi emelkedést törölt ki a mai eséssel a bitcoin, a 69 ezres új csúcsról 62 ezer dollár alá esett az árfolyam, vagyis az esés már több mint 10 százalék a történelmi rekordszintről. Közben más kriptoeszközök, így az ethereum, BNB, XRP, solana árfolyama is esik.

btdadad
Megosztás

Tovább ütik a bitcoint

A teljes tegnapi emelkedését visszaadta ma a bitcoin, a ma elért történelmi csúcsról már 9 százalékot esett az árfolyam. Általános profitrealizálás zajlik a tőzsdéken, a nagy tech cégek zuhanásával nemcsak a részvényeknél, de más kockázatosabb eszközosztályoknál is esés zajlik.

btccc

Nemcsak a bitcoin árfolyama esik, a második legnagyobb piaci értékű kriptoeszköz, az ethereum árfolyama 7 százalékot esett a csúcsról, és a kisebb coinokban is nagy az eladói nyomás.

ethh
Megosztás

Gyorsan le

Alig lett meg az új történelmi csúcs, máris lefordult a bitcoin árfolyama. A profitrealizálás igencsak heves volt, nagy forgalom mellett gyorsan 8 százalékot zuhant az árfolyam. Dráma egyelőre nincs, még a tegnapi emelkedését sem adta vissza ma a bitcoin.

btcasdfas
Megosztás

Nem fantasztikus

A fantasztikus hetesnek is nevezett részvények ma nem éppen fantasztikusak, a Tesla 5, az Apple 2,8 százalékot esett. Előbbinél az a hír, hogy szabotázs miatt leállt a németországi gyára, utóbbinál pedig a kínai értékesítés zuhant negyedével.

aappll
tesasf
Megosztás

Hangulatromlás a tőzsdéken

Elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, az esésben a technológiai részvények állnak az élen, a Nasdaq 1,6, az S&P 500 index pedig 0,8 százalékot veszített az értékéből.

nassdfsd
Megosztás

Lefordult a bitcoin

Ma történelmi csúcsra, 69 ezer dollárra emelkedett a bitcoin árfolyama, az új rekord viszont meghozta az eladókat, gyorsan közel 4 százalék mínuszba került az árfolyam.

btcasd
Megosztás

Véleményt mondott az Alteóról az elemző

A kifejezetten jól sikerült negyedik negyedéves gyorsjelentést követően elkészítette frissített elemzését a vállalatok követő MBH bank elemzője. A szakértő kiemeli, hogy a legutóbbi értékelésük óta sok körülmény megváltozott, ezért felülvizsgálják a 12 havi árfolyam-várakozást.

Véleményt mondott az Alteóról az elemző
Megosztás

Zuhan a Tesla

A Tesla árfolyama 4,8 százalékos mínuszban van, miután a cég Berlin melletti gyárában le kellett állítani a termelést, a létesítmény pedig a várakozások szerint több napig áram nélkül lesz majd, így a héten már nem indul újra a gyártás.

tesla0305
Megosztás

Nincs megállás, történelmi csúcson a bitcoin!

Több mint két év telt el, mióta a bitcoin új történelmi csúcson járt, ma azonban beállította a világ legnagyobb értékű kriptoeszköze az új árfolyamcsúcsot. Az előző rekordot a 2021. november 10-én beállított 69 000 dolláros érték jelentette, ezt sikerült ma megdöntenie az árfolyamnak.

Nincs megállás, történelmi csúcson a bitcoin!
Megosztás

Gyengébb lett a fontos amerikai adat a vártnál

A várt 53 pont helyett 52,6 pontra bukott az ISM nem-feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe februárban.

Gyengébb lett a fontos amerikai adat a vártnál
Megosztás

Éppen 69 000 dollárig emelkedett a bitcoin

A bitcoin árfolyama kedden egészen 69 000 dollárig emelkedett, ami pontosan megegyezik a korábbi, 2021-es történelmi csúccsal a Binance adatai szerint.

Az árfolyamok tőzsdénként eltérőek, a Coinbase adatai szerint azonban már megvolt az új történelmi csúcs, egészen 69 000 dollár fölé szúrt fel a jegyzés.

btcusdt0305
Megosztás

Bevezették az AutoWallis új részvényeit

Kedden bevezették az AutoWallis alaptőke-emelésből származó részvényeit a tőzsdei kereskedésbe - derül ki a cég közleményéből.

Megosztás

Esés Amerilkában

A vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq már 1, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 0,5 százalékos mínuszban van.

inx0305
Megosztás

Történelmi csúcson az arany!

Kedd délután ismét új történelmi csúcsra emelkedett az arany, amikor is rövid ideig egészen 2141 dollárig szúrt felt a sárga nemesfém jegyzése. Legutóbb tavaly decemberben láthattunk történelmi csúcsot az arany piacán.

Történelmi csúcson az arany!
Megosztás

Itt az új történelmi csúcs az aranyban

Az arany unciánkénti árfolyama kedd délután egészen 2141 dollárig emelkedett, ami új történelmi csúcsot jelent a sárga nemesfém esetében.

arany0305
Megosztás

Rejtélyes bitcoin bálna jelent meg a piacon, két kézzel veszi a kriptót

Az elmúlt másfél évben egy rejtélyes bálna több milliárd dollár értékű bitcoint halmozott fel, így az egyik legnagyobb egyéni bitcoin-tulajdonossá vált, miközben a piac karnyújtásnyira került az új történelmi csúcs beállításától. A "Mr. 100" néven emlegetett befektető azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hónapokon keresztül szigorúan tartotta magát az átlagosan 100 BTC-s vásárlásokhoz, függetlenül attól, hogy hol jár éppen az árfolyam. Arról egyelőre csak találgatás megy, hogy ki vagy mi állhat a cím mögött.

Rejtélyes bitcoin bálna jelent meg a piacon, két kézzel veszi a kriptót
Megosztás

Esés jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Nadaq 0,6, míg az S&P 500 és a Dow Jones egyaránt 0,4 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Jó hírt közölt a fogyást segítő csodagyógyszer gyártója

A Novo Nordisk bejelentette, hogy Ozempic nevű gyógyszerük egy vizsgálat során 24 százalékkal csökkentette a vesebetegséggel kapcsolatos szövődmények kialakulásának kockázatát 2-es típusú cukorbetegek körében, ami jelentős előrelépést jelent a cukorbetegség és a krónikus vesebetegség kezelésében - tudósított a Marketwatch.

Jó hírt közölt a fogyást segítő csodagyógyszer gyártója
Megosztás

Kriptokereskedési platformot indít a Deutsche Börse

A Deutsche Börse kedden bejelentette, hogy elindította saját kriptovaluta kereskedelmi platformját, amely kifejezetten intézményi ügyfelek számára kínál kriptoeszközökkel való kereskedést.

Megosztás

Beintett Amerika az AMD-nek

Az Advanced Micro Devices (AMD) nem kapott engedélyt az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumától egy Kínában gyártott mesterséges intelligencia chip exportálására, így most a vállalatnak a minisztérium Ipari és Biztonsági Hivatalához kell engedélyért fordulnia - írja a CNBC.

Beintett Amerika az AMD-nek
Megosztás

Sötét felhők gyülekeznek az Apple feje felett - Ideje menekülni?

Új csúcson a tőzsdék, az Apple azonban szenved. Az árfolyam már közel 10 százalékot zuhant az idei évben, amivel a papír jócskán alulteljesít nem csak a FAANG, de a Csodálatos Hetes részvénycsoport tagjaihoz képest is. Éppen ezért megnéztük, hogy mi áll az Apple esésének hátterében, valamint azt is, hogy hogyan vélekednek az elemzők a papírról.

Sötét felhők gyülekeznek az Apple feje felett - Ideje menekülni?
Megosztás

A Telekom vezeti a blue chipek esését.

A kereskedési idő felénél a nemzetközi hangulatnak megfelelően a BUX is kisebb mínuszban van. A blue chipek közül egyedül a Mol van pluszban, az esést pedig a Telekom vezeti. A midcapeknél tovább folytatódik az AutoWallis ralija.

A Telekom vezeti a blue chipek esését.
Megosztás

Ralizik az ethereum is

Az ethereum árfolyama 3,1 százalékot emelkedett az elmúlt 24 órában. Legutóbb 2022 januárjában állt ilyen magasan a jegyzés.

ethusdt0305
Megosztás

Esésben a magyar tőzsde

A nemzetközi piacokhoz hasonlóan a magyar tőzsdén is kedvezőtlen hangulatban telik a kereskedés kedden. A BUX 0,3 százalékot esett a nap eddigi részében.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Tovább száguld a magyar tőzsde új sztárja - Még nem késő beszállni?

A Concorde pénteki elemzését követően nagyot ralizott hétfőn az Autowallis, az emelkedés pedig kedden is folytatódik. A részvény iránti megnövekedett befektetői érdeklődést a forgalmi adatok is jól szemléltetik, hiszen zsinórban második napja az AutoWallis a legforgalmasabb papír az OTP mögött a BÉT-en. Éppen ezért megnéztük, hogy meddig emelkedhet még a papír, valamint azt is megnéztük, hogy a mostani emelkedést követően olcsó vagy drága-e a papír.

Tovább száguld a magyar tőzsde új sztárja - Még nem késő beszállni?
Megosztás

Bankprivatizációt jelentettek be Görögországban, háromszoros a túljegyzés

A görög bankmentő alap meghirdette a Piraeus Bankban lévő 27%-os részesedését, a mintegy 1,3 milliárd euró értékű csomagot hétfőn több mint háromszorosan túljegyezték - közölték a Reutersnek az ügyhöz közel álló források.

Bankprivatizációt jelentettek be Görögországban, háromszoros a túljegyzés
Megosztás

Kisebb mínuszban a vezető börzék

A nyitást követően a FTSE 0,4, a DAX 0,3, a CAC pedig 0,2 százalékos mínuszban van.

dax0305
Megosztás

Kisebb mínuszban a vezető börzék

A nyitást követően a FTSE 0,4, a DAX 0,3, a CAC pedig 0,2 százalékos mínuszban van.

dax0305
Megosztás

Egyre nagyobbak a bajok az egyik regionális banknál Amerikában

Tovább esnek a New York Community Bancorp részvényei, részben a vezérváltás, részben a pénzügyi beszámolóban feltárt hibák miatt - írja a Reuters.

Egyre nagyobbak a bajok az egyik regionális banknál Amerikában
Megosztás

Tovább ralizik a magyar tőzsde új sztárja

A tegnapi 16 százalékos emelkedés után 6 százalékos pluszban van ma reggel az Autowallis részvénye, a blue chipek esetében azonban vegyes a kép: emelkedik a Richter és a Mol, esik az OTP és a Magyar Telekom.

Tovább ralizik a magyar tőzsde új sztárja
Megosztás

Ekkor jöhet a várt esés a tőzsdéken?

Jim Cramer hétfőn a CNBC Mad Money című műsorában az ágazati buborékról beszélt. Cramer, aki leginkább téves megmondásairól híres, ezúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy jó vételi lehetőségek adódhatnak az amerikai tőzsdéken pénteken abban az esetben, ha esés kezdődne a vártnál erősebb foglalkoztatottsági adatok következében.

Ekkor jöhet a várt esés a tőzsdéken?
Megosztás

Vesztésre áll az Apple Kínában

Az Apple iPhone-eladásai Kínában 24%-kal csökkentek az év első másfél hónapjában, így a vállalat a negyedik helyre szorult vissza a kínai okostelefon-piacon, míg a Vivo átvette a vezetést az olcsóbb termékekkel célzott piaci stratégiájának köszönhetően. A Huawei közben ismét tör előre, köszönhetően az új Mate 60 Pro modellnek - közölte a Bloomberg.

Vesztésre áll az Apple Kínában
Megosztás

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Több mint kilenc hónap után már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere, a címet Jeff Bezos vette át – írja a Bloomberg.

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere
Megosztás

Nagy tételben vett saját részvényeket az OTP

Több mint 600 millió forint értékben vette tovább saját részvényeit az OTP hétfőn - derül ki a bank közleményéből.

Nagy tételben vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Tovább száguld az arany

Az arany unciánkénti árfolyama hétfőn ismét történelmi csúcson zárt, egészen 2114 dollárig ralizott a jegyzés. Ezt követően kedd reggel is folytatódik az emelkedés.

xauusd0305
Megosztás

Történelmi csúcs közelében a bitcoin

A bitcoin jegyzése éjszaka néhány száz dollár híján új történelmi csúcsra ment, a jegyzés egészen 68 687 dollárig emelkedett, míg az előző történelmi csúcs a 69 000 dolláros szinten található.

btcusdt0305
Megosztás

Esés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,2 százalékot esett, a S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,4 százalék mínuszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszik, a Nikkei 0,11 százalékos mínuszban van, a Hang Seng 2,72 százalékot esett, míg a CSI 300 0,27 százalékos mínuszban áll.
  • Kedvezőtlen nyitást jeleznek előre az európai határidős részvényindexek, a DAX 0,31 százalék mínuszban nyithat, a CAC 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a FTSE 0,64 százalékot eshet.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,22 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,25 százalékot eshet, míg a Nasdaq 0,44 százalék mínuszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma a Központi Statisztikai Hivatal közli a negyedik negyedéves GDP második becslését, idehaza ez lesz a legfontosabb esemény. Külföldről is elkezdenek szállingózni a hírek, Kínából és az Egyesült Államokból BMI, az eurózónából termelői infláció érkezik.

2024. március 4-10. makronaptár
Magyar makrogazdaság
március 4. hétfő 8:30 MNB Kamatstatisztikák jan.
március 4. hétfő 8:30 MNB Hitelintézeti mérlegstatisztikák jan.
március 5. kedd 8:30 KSH GDP (második becslés) Q4
március 5. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
március 6. szerda 8:30 KSH Ipar (első becslés) jan.
március 6. szerda 8:30 KSH Kiskereskedelem (első becslés) jan.
március 6. szerda 8:30 KSH Külkereskedelem (első becslés) jan.
március 7. csütörtök 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák jan.
március 7. csütörtök 8:30 MNB Devizatartalék febr.
március 8. péntek 8:30 KSH Infláció febr.
március 8. péntek 11:00 PM Előzetes ÁHT febr.
Nemzetközi makrogazdaság
március 5. kedd 2:45 Kína Caixin BMI szolg. febr.
március 5. kedd 11:00 EU Ipari termelői árak jan.
március 5. kedd 16:00 USA ISM BMI szolg. febr.
március 6. szerda 8:00 Németo. Külkereskedelem jan.
március 6. szerda 11:00 EU Kiskereskedelem jan.
március 6. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség febr.
március 6. szerda 16:00 USA Jerome Powell (Fed) beszéde  
március 6. szerda 20:00 USA Fed bézs könyv  
március 7. csütörtök 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések jan.
március 7. csütörtök 13:30 USA Elbocsátások febr.
március 7. csütörtök 14:15 EU EKB kamatdöntés  
március 7. csütörtök 14:30 USA Munkaerő-költség&termelékenység Q4
március 7. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde (EKB) sajtótájékoztatója  
március 7. csütörtök 16:00 USA Jerome Powell (Fed) beszéde  
március 8. péntek 8:00 Németo. Ipari termelés jan.
március 8. péntek 11:00 EU GDP (második becslés + rangsor) Q4
március 8. péntek 14:30 USA Munkanélküliség febr.
március 9. szombat 2:30 Kína Infláció febr.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 19,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 2,6 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 24,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 3,3 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 10,8 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 989,83 -0,2% -0,2% 0,9% 3,4% 16,8% 51,0%
S&P 500 5 130,95 -0,1% 1,2% 3,5% 7,6% 26,8% 83,7%
Nasdaq 18 226,48 -0,4% 1,6% 3,3% 8,3% 48,3% 154,9%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 40 109,23 0,5% 2,2% 10,9% 19,9% 43,6% 83,8%
Hang Seng 16 595,97 0,0% -0,2% 6,8% -2,6% -19,3% -42,7%
CSI 300 3 540,87 0,1% 2,5% 11,4% 3,2% -14,3% -6,7%
Európai részvényindexek              
DAX 17 716,17 -0,1% 1,7% 4,7% 5,8% 13,7% 52,8%
CAC 7 956,41 0,3% 0,3% 4,8% 5,5% 8,3% 50,5%
FTSE 7 640,33 -0,5% -0,6% 0,3% -1,2% -3,9% 7,1%
FTSE MIB 32 912,34 -0,1% 1,1% 7,1% 8,4% 18,3% 58,9%
IBEX 10 069,8 0,1% -0,7% 0,1% -0,3% 6,4% 8,7%
Régiós részvényindexek              
BUX 66 319,5 0,2% 0,4% 1,6% 9,4% 49,2% 63,4%
ATX 3 371,78 -0,2% -0,1% -2,0% -1,8% -4,7% 9,9%
PX 1 447,5 -0,9% -2,8% -0,7% 2,4% 1,9% 34,2%
WIG20 81 264,25 -1,1% -2,2% 2,1% 3,6% 35,0% 35,7%
Magyar blue chipek              
OTP 17 515 0,5% 1,6% 2,6% 10,9% 66,0% 46,0%
Mol 2 918 -0,3% -1,0% -0,3% 3,3% 9,6% -10,2%
Richter 9 605 -0,2% -1,0% -0,6% 9,8% 23,1% 81,9%
Magyar Telekom 848 0,6% 1,9% 9,1% 24,3% 113,9% 80,6%
Nyersanyagok              
WTI 79,67 -1,5% 1,5% 9,5% 10,8% 0,1% 40,8%
Brent 83,23 -1,1% 1,2% 7,4% 7,1% -3,2% 26,3%
Arany 2 115,55 2,0% 4,3% 3,9% 2,4% 14,6% 64,5%
Ezüst 23,8 3,0% 5,6% 5,0% -1,9% 12,7% 57,3%
Devizák              
EURHUF 395,8750 0,6% 1,6% 3,0% 3,6% 4,4% 25,2%
USDHUF 364,4084 0,4% 1,5% 2,4% 5,3% 1,9% 30,5%
GBPHUF 462,8950 0,6% 1,7% 2,9% 4,9% 7,8% 26,1%
EURUSD 1,0864 0,3% 0,1% 0,6% -1,7% 2,5% -4,0%
USDJPY 150,1250 0,0% -0,4% 1,2% 6,5% 10,1% 34,2%
GBPUSD 1,2699 0,4% 0,1% 0,3% -0,4% 6,0% -3,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 68 359 9,5% 25,4% 58,3% 54,7% 205,7% 1 748,2%
Állampapírok              
10 éves német állampapírhozam 2,4 0,0% -0,5% 9,1% 19,8% -11,8% 1 406,9%
10 éves magyar állampapírhozam 6,41 0,3% 1,9% 8,6% 8,1% -27,7% 125,7%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
izrael-izraeli-zaszlo