Előfizetői tartalom

Rejtélyes bitcoin bálna jelent meg a piacon, két kézzel veszi a kriptót

Portfolio
Az elmúlt másfél évben egy rejtélyes bálna több milliárd dollár értékű bitcoint halmozott fel, így az egyik legnagyobb egyéni bitcoin-tulajdonossá vált, miközben a piac karnyújtásnyira került az új történelmi csúcs beállításától. A "Mr. 100" néven emlegetett befektető azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hónapokon keresztül szigorúan tartotta magát az átlagosan 100 BTC-s vásárlásokhoz, függetlenül attól, hogy hol jár éppen az árfolyam. Arról egyelőre csak találgatás megy, hogy ki vagy mi állhat a cím mögött.

Az egyik legnagyobb bálna

2022 novemberében egy ismeretlen bitcoin-vásárló jelent meg a piacon és szép lassan dollármilliárdokat érő vagyont építetett fel a világ legnagyobb piaci értékű kriptoeszközében. Durván másfél év alatt az illető, csoport, vagy szervezet 3,4 milliárd dollárnak megfelelő bitcoint halmozott fel, amelyből 1,9 milliárd dollár tiszta profit.

Forrás: Bitinfocharts

Fent látható, hogy az első tranzakció a tárcára 2022 november 2-án érkezett, vagyis elmondható, hogy a titokzatos bálna elég jó érzékkel kapta el a piacot, hiszen mindössze néhány nappal később érte el a piac a medvepiaci mélypontot.

btc0305asd

"Bálna" néven azokat a befektetőket szokták nevezni, akik nagy mennyiségű kriptopénzt halmoznak fel. Bitcoin-állományuk nagysága miatt a bálnák lépéseit figyelemmel szokta kísérni a piac.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés