Előfizetői tartalom

Rossz hír érkezett egy nagybanktól, alábbhagyott a lelkesedés a tőzsdéken

Portfolio
Ma Jerome Powell Fed-elnök beszélt a Kongresszusban: többek között azt hangoztatta, hogy a jegybankárok megítélése szerint az infláció még nincs azon a szinten, hogy a kamatláb csökkentésének lehetősége felmerüljön, azonban nem kizárt a kamatcsökkentési ciklus megkezdése az év hátralévő részében - jelenleg a határidős piac azt árazza, hogy júniusban lesz az első kamatcsökkentés. Kifejezetten pozitívan reagáltak Powell szavaira a piacok, mindhárom vezető amerikai részvényidex pluszban van, a hangulatot azonban némileg rontotta az egyik regionális bankkal kapcsolatos legújabb fejlemény, ami után nagyot zuhant a New York Community Bancorp részvénye. Ezen felül ma kijött a Fed Bézs Könyve, amiből kiderült, hogy bár az amerikai gazdaság aktivitása január elejétől február végéig növekedett, de az infláció és a munkaerőpiac ellentmondásos jeleket mutatott, ami bonyolítja a jegybank helyzetét.

2024. március 06. 22:01 Megosztás Kisebb plusz lett a vége Jerome Powell szavait követően jól alakult a hangulat az amerika tőzsdéken, a New York Community Bancorp körüli felbolydulás azonban valamelyest elbizonytalanította a befektetőket. Összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés