Előfizetői tartalom

Van élet a bitcoinon túl, megindultak a befektetők

Portfolio
Miközben a bitcoin új történelmi csúcsot döntött, a kisebb kriptovaluták is mozgolódnak, sőt sok a bitcoinnál is nagyobb árfolyamemelkedést produkált, miután a befektetők a lemaradó digitális eszközökben látják a következő nagy lehetőséget.

Mennek a kisebb kriptoeszközök

Az elmúlt egy hónap során a 100 legnagyobb digitális eszközből az alsó 50-et követő index 60 százalékot emelkedett, szemben a bitcoin árfolyamának 56 százalékos emelkedésével ebben az időszakban. Az előzés az elmúlt napokban történt.

smallcapcoin
Forrás: MarketVector Digital Assets 100 Small-Cap Index

Ezzel a teljes kriptopiac összértéke egy hónap alatt több mint 800 milliárd dollárral nőtt.

coinmaektcap

Ezzel együtt egyre több jel utal arra, hogy a befektetők a nagyobb digitális eszközöktől elmozdulva a kisebb tokenek felé fordulnak. David Lawant, a FalconX elemzési vezetője a Bloombergnek arról beszélt, hogy fokozott érdeklődés mutatkozik a bitcoinon kívüli kriptoeszközök iránt, amelyhez jelentős tőkeáramlás is társul. Lawant szerint korábban ötször annyi befektetést ment bitcoinba, mint ethereumba, viszont mostanra ez az arány csak kétszeresre csökkent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés