Előfizetői tartalom

Lemaradtál az aranyról? Az ezüst lehet az új befutó!

Portfolio
Sorra dönti az új történelmi csúcsokat az arany, a piaci szereplők pedig egyetértenek abban, hogy tovább folytatódhat a rali a sárga nemesfém piacán. A várakozások szerint azonban az ezüst még az arany emelkedését is túlszárnyalhatja a következő hónapokban, a rali pedig hamarosan megindulhat.

Eddig az arany vitt mindent, most az ezüstön a sor

Az arany és az ezüst árfolyamának alakulása jellemzően erős korrelációt mutat. Ami a két nemesfém idei teljesítményét illeti, az arany árfolyama 5,1, az ezüsté pedig 2 százalékos pluszban van.

xauusd0311
xagusd0311

A sárga nemesfémhez hasonlóan az ezüst iránt is jócskán megnövekedett keresletet várnak az elemzők az idei évre, ami segítheti az emelkedést: a Silver Institute várakozásai szerint idén az 1,2 milliárd unciát is elérheti majd a kereslet, ami a valaha volt második legmagasabb érték lehet. Az intézet szerint az erőteljes kereslet fő katalizátora az erősebb ipari felvásárlás lesz, ami várhatóan az idén új csúcsot fog elérni.

Úgy gondoljuk, hogy az idei egy fantasztikus év lesz az ezüst számára, különösen a kereslet szempontjából

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért lehet jobb az ezüst az aranynál?
  • Nem csak nemesfém az ezüst
  • Mit mutat a technika?
  • Érdemes beszállni?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés