Előfizetői tartalom

Lemaradtál az Nvidiáról? Ezekben a részvényekben most bőven van fantázia!

Portfolio
Ha a mesterséges intelligenciáról, különösen annak tőzsdei hatásairól beszélünk, akkor legtöbbünknek kapásból az Nvidia ugrik be, ami nem is meglepő, hisz a cég kétségkívül az AI-verseny zászlóshajója, ezt pedig a részvényárfolyam meredek emelkedése is jól mutatja. Az AI-cégek iránti lelkesedés töretlen, éppen ezért most mutatunk néhány olyan olcsóbb részvényt, ami megfelelő választás lehet azok számára, akik ugyan lemaradtak az Nvidiáról, de nem szeretnének kimaradni a mesterséges intelligencia hajtotta tőzsdei emelkedésből. Lássuk!

Tarol(t) az Nvidia

Az Nvidia árfolyama január óta gyakorlatilag parabolikusan emelkedik. Ennek köszönhetően a cég piaci kapitalizációja már az olyan nagy cégekét is meghaladta, mint az Alphabet vagy az Amazon. Jelenleg pedig már csak az Apple és a Microsoft található az Nvidia előtt a világ legértékesebb vállalatainak rangsorában.

Az árfolyam csak az idei évben már több mint 85 százalékot emelkedett, egyelőre pedig nem tűnik úgy, hogy hamar alábbhagyna a befektetők lelkesedése.

nvidia0313

Ha pedig már lelkesedés: ugyan az Nvidia a mostani mesterséges intelligencia által hajtott tőzsdei emelkedés zászlóshajója, de az AI-szegmensen belül vannak még más jó lehetőségek is. Ezekből mutatunk most néhányat, lássuk!

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés