Portfolio signature

Meddig eshet még a bitcoin?

Portfolio
Az elmúlt napokban látványos korrekció indult a kriptopiacon. Egy ponton a bitcoin már 15 százalékos mínuszban is volt néhány nappal ezelőtt elért történelmi csúcshoz képest. Egyesek szerint egy trendforduló is lehet, de vannak olyanok is, akik egy megfelelő beszállási lehetőségként tekintenek a mostani esésre. De meddig eshet még a bitcoin és az ethereum? És mit mutatnak a grafikonok a legnépszerűbb altcoinok esetében?

Érett már a korrekció

A bitcoin árfolyama a múlt heti történelmi csúcshoz viszonyítva már 15 százalékos mínuszban is volt kedden, miután az elmúlt 24 órában begyorsult a korrekció a kriptopiacon. Az aljat kedden a 62 410 dolláros szint jelentette, innen gyorsan visszapattant 65 000 dollár fölé a bitcoin árfolyama:

btcsima

Napos idősíkon ráadásul amellett, hogy jócskán túlvett volt a bitcoin, már megfigyelhető volt egy RSI-divergencia is, ami egyike a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb trendfordulós jelzéseknek.

Ahogy pedig az az alábbi grafikonon is jól látható, február vége rendre úgy ment új csúcsra az árfolyam, hogy az RSI értéke napos idősíkon nem ment új csúcsra.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés