Portfolio signature

Nem nagyon kapnak rá a vevők az elektromos autókra

Kijöttek a legfrissebb európai autóértékesítési statisztikák, amikből többek között kiderült, hogy Európában még mindig a benzines autók a legnépszerűbbek, és ha a dízeles autókat is hozzáadjuk, akkor minden második eladott autó tisztán belsőégésű motoros. Minden nyolcadik eladott autó elektromos, ebben nincs változás az egy évvel korábbihoz képest, vagyis nem emelkedett a részesedésük, Dániában, Svédországban és Hollandiában magas a tisztán elektromos autók aránya az eladásokban, a régiónkban, Horvátországban, Csehországban vagy Szlovákiában viszont alig adnak el elektromos autót.

Szépen nő a piac

Februárban 10,1 százalékkal nőtt az európai újautó-eladás, és gyakorlatilag minden nagyobb piacon volt növekedés, a francia 13, az olasz 12,8, a spanyol 9,9 százalékkal nőtt, a legnagyobb európai piac, a német viszont csak mérsékelten nőtt, 5,4 százalékkal.

acea1

Ha az év első két hónapját nézzük, akkor még ennél is nagyobb, 11,2 százalékos volt a teljes piac növekedése, itt az erős január miatt a német áll az élen 11,8 százalékos bővüléssel, azt követi az olasz (+11.7%), a francia (+11.2%) és a spanyol (+8.7%).

acea2

Mit vesznek?

A kérdésre a válasz: nagyrészt belsőégésű motoros autókat. Miközben elméletben minden az elektromos autókról szól, a gyakorlat mást mutat:

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés