Zuhan az Apple, indul a kereskedés a mémrészvények platformjával
Portfolio
A tegnapi Fed kamatdöntést megelőzően ugyan óvatosak voltak a befektetők, az eseményt követően viszont új csúcsra emelkedtek a vezető amerikai indexek, ugyanis az amerikai jegybank amellett, hogy változatlanul hagyta a kamatszintet, a vártnál jóval lazább hangnemet ütött meg, pozitív üzeneteket küldött a piac számára a mennyiségi szigorítás kivezetésének előkészítéséről, és jelezte, hogy az év eleji (vártnál magasabb) inflációs számok, valamint az erős gazdasági adatok nem térítik el a Fedet a várható kamatvágásról. Összességében pozitívan reagált a piac a Fed üzeneteire Európában felpattantak a tőzsdék, az USA-ban pedig ma ismét történelmi csúcsok dőltek.
Megosztás

Pluszban zárt Amerika

Jól sikerült a piaczárás a tengerentúli tőzsdéken: a Dow 0,7 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 0,3 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,2 százalékkal került feljebb.

sp500
Megosztás

Ostoba politikusnak nevezte a francia pénzügyminisztert a Ryanair vezére

Heves reakciót váltott ki a Ryanair cégvezéréből, Michael O'Leary-ből Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter támadó megnyilvánulása a Boeing biztonsági rendszerével kapcsolatban, O'Leary egész pontosan "ostoba politikusnak" nevezte őt, és "butának és meggondolatlannak" titulálta megjegyzéseit - írja a Politico.

Ostoba politikusnak nevezte a francia pénzügyminisztert a Ryanair vezére
Megosztás

Kitart az emelkedés

Továbbra is jó a hangulat az amerikai tőzsdéken az Apple esése ellenére, mindhárom vezető részvényindex feljebb került: a Dow 0,8 százalékos emelkedéssel jutott történelmi csúcsra, de az S&P 500 (+0,4%) és a Nasdaq (+0,5%) is soha nem látott szinten van.

dow08csúcs
Megosztás

Öveket becsatolni, berobbant a befektetési őrület!

Valósággal kilőtt az első percekben a Reddit részvénye.

Öveket becsatolni, berobbant a befektetési őrület!
Megosztás

Esik az Apple a per hírére

Nemrég beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok pert indított az Apple-el szemben: azt állítják, hogy a technológiai óriás monopolizálja az okostelefonok piacát és elnyomja a versenyt. Az értesülést követően beszakadt az Apple árfolyama, jelenleg 3,7 százalékos mínuszban áll a jegyzés.

apple3,7
Megosztás

Az USA beperli az Apple-t

Az Egyesült Államok pert indított az Apple-el szemben, mert azt állítják, hogy a technológiai óriás monopolizálja az okostelefonok piacát és elnyomja a versenyt - írja a BBC.

Az USA beperli az Apple-t
Megosztás

Eséssel zárt a tőzsde

Felemás teljesítményt láthattunk a hazai blue chipek piacán, a legrosszabban a Mol részvénye szerepelt.

Eséssel zárt a tőzsde
Megosztás

Csúcsot döntött az arany

Történelmi csúcsot döntött a mai kereskedésben az arany árfolyama, a sárga nemesfém jegyzése egészen 2244,8 dollárig szúrt fel, majd hamar visszadták. Napon belül ez 2,6 százalékos emelkedés volt egy ponton, majd szinte azonnal jött a korrekció.

Év eleje óta az arany mindössze 5,1 százalékot emelkedett.

gold0321
Megosztás

Új rekordok az USA-ban

Tovább emelkednek az amerikai tőzsdék a csütörtöki kereskedésben, a Dow 0,8 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,6 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,7 százalékot erősödött. A három vezető amerikai index ezzel kivétel nélkül új történelmi csúcsot állított be. A befektetők szemmel láthatóan kedvezően fogadták, hogy Jerome Powell tegnap a Fed kamatdöntése után laza üzeneteket küldött a monetáris politikával kapcsolatban.

spx032111
Megosztás

A plafont átszakítja, úgy kilőtt az Nvidia beszállítója

Memória chipgyártó Micron Technology árfolyama 15 százalékkal emelkedett csütörtökön a piacnyitás előtt, így rekordszinten indíthatja a mai kereskedés, miután erős bevételi előrejelzéssel szolgált a cég. A prognózis fűti az optimizmust, hogy az AI chipek iránti erős kereslet további növekedést hozhat a Nvidia beszállítója számára.

A plafont átszakítja, úgy kilőtt az Nvidia beszállítója
Megosztás

Oldalazik a BUX

A délutáni órákban továbbra is az előző napi záróértéke közelében oldalazik a BUX? a hazai részvényindexet elsősorban az OTP húzza lefelé, miközben a komponensek nagyrészt emelkednek. Stagnál közben a Mol árfolyama azt követően, hogy a vállalat nyilvánosságra hozta osztalékjavaslatát, mely alapján 8 százalékos osztalékhozam adódik.

buxkomp0321a
Megosztás

Bődületes osztalék kifizetésére készül a Mol

Közel 200 milliárd forint osztalék fizetését javasolta a Mol igazgatósága, a jelenlegi árfolyam mellett ezzel több, mint 8 százalékos osztalékhozam adódik.

Bődületes osztalék kifizetésére készül a Mol
Megosztás

Kitart az emelkedés Európában, de a magyar piac lemaradt

Összességében továbbra is pozitív mozgásokat mutatnak a vezető európai részvényindexek a tegnapi amerikai rali után, miután a Fed laza üzeneteket küldött a tegnapi kamatdöntés után. Miközben Európában túlnyomórészt jó a hangulat, a magyar piac lemaradt: a BUX-ot elsősorban az OTP gyengélkedése húzza lefelé, miután a bankpapír 0,9 százalékot esett a mai kereskedésben.

euindexek0321a
Megosztás

A horvát ingatlanpiacon terjeszkedik az OTP

Az OTP Csoport egyik horvátországi tagja adásvételi szerződést írt alá a horvátországi Zagrebtower társaság megvásárlására - derült ki a vállalat közleményéből.

A horvát ingatlanpiacon terjeszkedik az OTP
Megosztás

Csúnya lett a Douglas tőzsdei debütálása

A Douglas német parfüm- és kozmetikai kiskereskedelmi lánc részvényei ma debütáltak a frankfurti tőzsdén, az árfolyam azonban jóval a kibocsátási ár alatt áll.

Csúnya lett a Douglas tőzsdei debütálása
Megosztás

Pattannak az európai tőzsdék, új csúcson a DAX

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,8 százalékkal került feljebb, míg a CAC 0,7 százalékot emelkedett, a FTSE 100 pedig 1 százalékos pluszban van. A milánói börze is feljebb került 0,7 százalékkal, míg a spanyol piac 0,9 százalékot emelkedett.

dax0321
Megosztás

Irányba próbál állni a magyar tőzsde

Mérsékelt elmozdulások mellett indult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX a tegnapi záróértékétől néhány pontra indította a napot.

Irányba próbál állni a magyar tőzsde
Megosztás

Itt a nagy nap, tőzsdére lép a Reddit

A Reddit, amely számos online fórumnak ad otthont, 34 dollárra árazta részvényeit a tőzsdei bevezetés során, ezzel a vállalatot közel 6,5 milliárd dollárra értékelve - tudósított a Cnbc. A részvényekkel ma indulhat a kereskedés.

Itt a nagy nap, tőzsdére lép a Reddit
Megosztás

Közel 300 millió forintért vett saját részvényeket az OTP

Szerdán is vette saját részvényeit az OTP, ezúttal közel 300 millió forint értékben - derült ki a BÉT oldalán közzétett közleményből.

Közel 300 millió forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Újabb banki együttműködést kötött a CIG Pannónia

Kizárólagos együttműködési keretmegállapodást kötött egymással 2042-éig a CIG Pannónia és az MBH Duna Bank, amelynek anyabankja 2022 óta működik együtt szorosan a biztosítóval, és 2023-ban már a CIG értékesítésének a 37%-át hozta.

Újabb banki együttműködést kötött a CIG Pannónia
Megosztás

Emelkedés jöhet a kamatdöntés után

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 1 százalék pluszban zárt, a S&P 500 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,2 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel pozitív hangulat látszik, a Nikkei 1,47 százalékos pluszban áll, a Hang Seng 2,49 százalékkal került feljebb.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján erősödésre lehet számítani a piacon.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,33 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,45 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,81 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma sorra jönnek a beszerzési menedzser indexek (bmi-adatok) a délelőtt folyamán Európából: szokás szerint a franciák indítják a sort, majd jön Németország, a britek és később néhány kisebb uniós állam. Délután 1-kor Londonra figyelünk majd, mikor is a Bank of England ismerteti legfrissebb kamatdöntését. Szintén kora délután az USA-ból jön még a Philadelphia Fed-index, majd az amerikai márciusi BMI-adat.

2024. március 18-24. makronaptár
Magyar makrogazdaság
március 18 hétfő 8:30 MNB Havi fizetési mérleg jan.
március 18 hétfő 8:30 MNB Pénzforgalom IV. negyedév
március 19 kedd 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok febr.
Nemzetközi makrogazdaság
március 18 hétfő 3:00 Kína Munkanélküliség Q4
március 18 hétfő 3:00 Kína Kiskereskedelem febr.
március 18 hétfő 3:00 Kína Ipari termelés febr.
március 18 hétfő 11:00 EU Infláció febr.
március 18 hétfő 11:00 EU Külkereskedelmi mérleg febr.
március 18 hétfő 15:00 USA NAHB lakáspiaci index febr.
március 19 kedd 0:30 Japán BoJ kamatdöntés márc.
március 19 kedd 11:00 Németo. ZEW hangulatindex márc.
március 19 kedd 14:40 USA Építési engedélyek febr.
március 20 szerda 8:00 Egyesült Királyság Infláció febr.
március 20 szerda 19:00 USA Federal Reserve kamatdöntés márc.
március 21 csütörtök 0:30 Japán Külkereskedelmi mérleg febr.
március 21 csütörtök 9:15 Franciaország BMI márc.
március 21 csütörtök 9:30 Németo. BMI márc.
március 21 csütörtök 10:30 Egyesült Királyság BMI márc.
március 21 csütörtök 13:00 Egyesült Királyság BoE kamatdöntés márc.
március 21 csütörtök 13:30 USA Philadelphia Fed Index márc.
március 21 csütörtök 14:45 USA BMI márc.
március 22 péntek 0:30 Japán infláció febr.
március 22 péntek 8:00 Egyesült Királyság Kiskereskedelem febr.
március 22 péntek 10:00 Németo. IFO üzleti hangulatindex márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 19,5 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 3,0 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 30,6 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 5,1 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 15,2 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 512,13 1,0% 1,2% 2,5% 4,8% 22,5% 53,5%
S&P 500 5 224,62 0,9% 1,1% 5,0% 9,5% 32,2% 85,0%
Nasdaq 18 240,11 1,2% 0,9% 4,0% 8,4% 45,2% 147,1%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 40 003,6 0,0% 3,4% 4,3% 19,5% 48,5% 85,1%
Hang Seng 16 543,07 0,1% -3,2% 1,8% -3,0% -12,9% -43,6%
CSI 300 3 585,38 0,2% 0,4% 5,1% 4,5% -9,0% -6,5%
Európai részvényindexek              
DAX 18 015,13 0,2% 0,3% 5,5% 7,5% 20,6% 55,3%
CAC 8 161,41 -0,5% 0,3% 4,7% 8,2% 16,4% 51,6%
FTSE 7 737,38 0,0% -0,4% 0,2% 0,1% 4,5% 6,1%
FTSE MIB 34 293,29 0,1% 1,2% 8,2% 13,0% 32,4% 60,8%
IBEX 10 752,5 0,5% 1,8% 7,1% 6,4% 21,7% 14,3%
Régiós részvényindexek              
BUX 65 982,88 0,1% 0,6% 0,1% 8,8% 59,6% 57,2%
ATX 3 453,91 0,0% 1,5% 1,7% 0,6% 10,0% 12,7%
PX 1 495,31 0,0% 0,8% 1,1% 5,7% 12,9% 39,3%
WIG20 79 709,25 0,0% -2,4% -2,5% 1,6% 41,2% 31,1%
Magyar blue chipek              
OTP 17 245 -0,1% 2,0% -0,4% 9,1% 81,9% 34,3%
Mol 2 970 0,2% 1,8% 1,2% 5,1% 18,8% -11,8%
Richter 9 325 0,5% -2,9% -4,8% 6,6% 25,2% 79,0%
Magyar Telekom 891 0,1% -0,9% 12,4% 30,6% 133,2% 88,6%
Nyersanyagok              
WTI 82,79 -1,9% 2,6% 5,2% 15,2% 22,6% 37,5%
Brent 85,99 -1,6% 2,8% 4,5% 10,7% 16,5% 25,8%
Arany 2 157,2 0,1% -0,6% 6,4% 4,4% 9,0% 65,7%
Ezüst 24,91 -0,1% 0,2% 8,0% 2,7% 10,8% 62,7%
Devizák              
EURHUF 394,9250 0,1% -0,5% 1,8% 3,3% -0,1% 25,9%
USDHUF 363,8521 0,2% 0,4% 1,5% 5,2% -1,3% 31,7%
GBPHUF 460,6799 -0,2% -0,5% 1,7% 4,4% 2,0% 27,0%
EURUSD 1,0854 0,0% -0,8% 0,3% -1,7% 1,2% -4,4%
USDJPY 150,7350 0,0% 2,0% 0,6% 6,9% 14,5% 35,3%
GBPUSD 1,2711 0,0% -0,7% 0,4% -0,3% 3,7% -3,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 67 872 9,7% -7,2% 29,8% 53,6% 144,0% 1 583,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,28 -0,6% 2,0% -0,3% 10,6% 22,8% 68,5%
10 éves német állampapírhozam 2,42 -0,6% 3,3% 3,0% 20,9% 14,5% 2 884,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,66 -0,3% 1,8% 4,6% 12,3% -24,5% 110,1%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok