Előfizetői tartalom

Több hónapnyi halogatás, de elfogadta az Európai Tanács a vállalatok fenntarthatósági átvilágításának irányelvét

Portfolio
Több hónapnyi halogatás és zárt ajtók mögött folyó egyeztetések után 2024. március 15-én az Európai Tanács elfogadta a Vállalatok Fenntarthatósági Átvilágításáról szóló Irányelvet (Corporate Sustainability Due Diligence Directive), amely röviden, mint CSDDD, vagy CS3D kering a köztudatban több mint két éve - írja a KPMG közleményében. A Tanács elfogadásával ugyanakkor még nem ért célba az irányelv, hiszen az Európai Parlamentnek is el kell fogadnia azt. Egyre több megfelelésre kell készülniük a vállalatoknak a fenntarthatósági területeken, ileltve a szabályok hatálya alá tartozók köre is folyamatosan bővül. Az üzleti világ fenntarthatósági kérdéseivel, különböző aspektusaival foglalkozunk többek között az április 24-i Sustainable Tech konferencián. 

A szabályozás célja a környezetvédelem és az emberi jogok védelmének fokozása az EU-ban és világszerte. Az irányelv hatálya alá tartozó vállalatoknak nemcsak a saját működésük, hanem a leányvállalataik és az értékláncukban szereplők (beszállítók) tevékenységében is kötelesek lesznek azonosítani a tényleges és potenciális káros környezeti és emberi jogi hatásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés