Új részleteket árult el terveiről a Waberer's
Üzlet

Új részleteket árult el terveiről a Waberer's

Portfolio
A Waberer's csütörtökön tette közzé éves jelentését, melyet ma sajtóesemény keretében értékelt a cég vezetése. Az esemény keretében a vállalat stratégiájáról és a legfrisebb akvizíciókról is friss részleteket árultak el.

Amellett, hogy a Waberer's vezetői értékelték a 2023-as eredményeket, új részletek derültek ki a vállalat két legfrissebb akvizíciójáról, hiszen ezeknek eddig csak a 2022-es számai voltak ismertek.

A PSP csoport akvizíciójáról korábban részletesen írtunk, Tóth Szabolcs nyilatkozott a Portfolio-nak a tranzakcióról. Ehhez képest új információként közölték a PSP 2023-as számait: 60 millió euró feletti árbevételt és 5 millió euró feletti EBIT-et termelt a cég, szemben a 2022-es 55 millió eurós árbevétellel és 4,7 millió eurós EBIT-tel szemben. A PSP csoport számai 2023-ban (a konszolidációnak megfelelően) már a Waberer's eredményeit növelhetik.

Forrás: Waberer's

A zárás alatt álló MDI-tranzakcióba is betekintést nyújtott a cég, a regionális terjeszkedést szolgáló tranzakció várhatóan a következő hetekben zárul. Az MDI főleg FMCG termékek disztribúcióját és raktározását végzi Szerbiában. Központi raktára Belgrádban található, valamint rendelkezik továbbá 3 cross-dock raktárral vidéki lokációkban. Flottája 140 járműből áll. A vállalat bevétele 10 százalékkal 55 millió euróra nőtt 2023-ban, míg EBIT-je 17,6 százalékkal 2 millió euróra bővült.

Forrás: Waberer's

Zajlik közben két raktárfejlesztés is, az ecseri 47 500 m2-es raktárkomplexum várhatóan 2024 második negyedévétől lesz elérhető, míg a debereceni 22 000 m2-es raktár 2025 harmadik negyedévétől.

A vállalatvezetés emellett kitért arra is, hogy hogyan alakulhatnak a 2024-es eredmények. Az árbevétel 2024-ben 800 millió euró közelében alakulhat, 40 millió euróhoz közeli EBIT mellett. Ezek alapján az árbevétel 12,5 százalékkal, vagyis a tavalyi növekedést jelentősen meghaladó mértékben bővülhet, viszont a tavalyi 42,8 milliós EBIT után a 40 millió eurót meghaladó becslés nem feltételez jelentős növekedést (ha egyáltalán) ezen az eredménysoron. Barna Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az első negyedév eredményét az útdíjak drasztikus emelkedése terheli az ITS szegmensben, mely a későbbi negyedévekben tud az éves szerződésekbe beépülni. Emellett az európai ipari termelés és magyarországi fogyasztási adatok stabilizálódhatnak az év második felében.

Érdemes még megjegyezni a stagnáló EBIT-várakozással kapcsolatban, hogy a tavalyi évhez képest a cég nem számol a magas kamatkörnyezet miatti kiemelkedő befektetési eredménnyel, kiemelten a biztosítási szegmensben, tovább a kamiongyártókkal szemben indított bírósági eljárás peren kívüli megállapodás pozitív hatásával sem. Azonban az új projektek (mint a fenti tranzakciók) ellensúlyozzák a negatív gazdasági környezet és kieső egyszeri 2023-as tételek hatását.

A Waberer's árfolyama a friss eredmények után 1,6 százalékkal került feljebb, míg idén 2,6 százalékot esett.

wabi0322

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tiktok