Előfizetői tartalom

Hódít a "csendes luxus" - Így nyaralnak most a leggazdagabbak

Portfolio
A leggazdagabbak körében egyre népszerűbb a "csendes luxus" nevű utazási trend, amely a diszkrét, egyedi utazási élményekről szól, mint például síelés az Antarktiszon, vagy jegesmedve-szafari a Spitzbergákon, miután a hagyományosan csillogó desztinációk helyett egyre inkább a magánéletre és tartalmas élményekre összpontosítanak a gazdagok - írja a Cnbc.

Az utazási iparágban egyre népszerűbbé válik a "csendes luxus" koncepciója, amely kerüli a feltűnő pompát és a hagyományosan népszerű úti célokat, mint például Capri szigete, helyette a diszkrécióra, és az egyedi élményekre helyezi a hangsúlyt. Ez a trend olyan exkluzív utazási ajánlatokat hívott élere, mint a síelés az Antarktiszon, ami 2,2 millió dollár körüli összegbe kerül, vagy jegesmedve-szafari Norvégiában 300 ezer dollárért, vagy hóleopárdok felkutatása a Himalájában 100 ezer dollárért.

cimlapkep_jeg_antarktisz

A Sienna Charles luxusutazási-cég alapítója szerint ügyfelei egyre inkább családjukra és mentális egészségükre összpontosítanak. Az utazás során nem a rivaldafényt keresik, hanem mélyebb kapcsolatokat és a biztonságot.

Ez magyarázhatja azt is, hogy miért választanak távoli és kevésbé nyilvánvaló úti célokat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés