Előfizetői tartalom

Bajban a gyártók, most kell biciklit venni?

Portfolio
Felfutottak a koronavírus-járvány alatt a biciklieladások a világban, az iparági szereplők abban reménykedtek, hogy tartós lesz a trend, és autóról elektromos kerékpárra váltanak majd az emberek. Sok más fogyasztási cikkhez hasonlóan azonban a járvány elmúltával alábbhagyott a lelkesedés, felhalmozódtak a készletek, és égetni kezdték a készpénzt a vállalatok. A részvényárfolyamok zuhantak, voltak, akik tönkrementek, a vásárlók viszont csökkenő árakkal szembesültek. De hamarosan fordulhat a kocka.

Amikor a KKR kockázati tőketársaság 2022-ben felvásárolta a holland Accell Groupot, amely olyan neves márkák tulajdonosa, mint a Lapierre, a Haibike és a Raleigh, abban bíztak, hogy az egészségtudatos fogyasztók az autójukat lerakva drága elektromos-biciklikre pattannak. Ehelyett jelenleg a bicikligyártó vállalat készpénzt éget és fuldoklik a készletekben. Bár a kerékpáriparban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés