Gyorsabban tölthető akksikat tervez közösen a Tesla és a CATL

Portfolio
A CATL új, gyorsabban tölthető akkumulátorok fejlesztésén dolgozik a Teslával, miközben Elon Musk cége egy 25 ezer dolláros elektromos autó piacra dobásával erősítené piaci pozícióját az erősödő verseny közepette. A CATL további autógyártókkal is együttműködik és globális terjeszkedésre törekszik, figyelembe véve a geopolitikai kihívásokat - közölte a Bloomberg.

A CATL fejlesztéseket végez a Tesla számára, hogy gyorsabban tölthető akkumulátorokat dobjanak piacra. Ezzel a lépéssel a Tesla célja, hogy megőrizze piaci pozícióját, amit egy 25 ezer dolláros elektromos autó piacra dobásával erősítene - tudta meg a Bloomberg.

Robin Zeng, a CATL milliárdos elnöke a Bloomberg Newsnak adott interjúban megerősítette, hogy vállalata beszállít a Tesla nevadai üzemébe. A Tesla tervezi az akkumulátorgyártás bővítését Nevadában egy olyan kis üzemben, amely a CATL berendezéseit fogja alkalmazni. A CATL és a Tesla közötti együttműködés új elektrokémiai szerkezetek fejlesztésére is kiterjed, amelyek lehetővé teszik az akkumulátorok gyorsabb töltését.

A CATL nem csak a Teslának szállít be, hanem más autógyártóknak is, mint például a BMW-nek, a Mercedes-Benz-nek és a Nio-nak. Zeng optimistán nyilatkozott a jövővel kapcsolatban és kiemelte, hogy tárgyalásokat folytatnak további amerikai és európai autógyártókkal hasonló megállapodásokról. A Ford Motorral már kötöttek ilyen megállapodást 2023 februárjában egy michigani üzemben történő akkumulátorgyártás céljából.

A geopolitikai helyzet ellenére Zeng hangsúlyozta az ügyfelek bizalmának fontosságát és azt, hogy az Egyesült Államokban licenszekkel vannak jelen. A CATL továbbra is Európában és Délkelet-Ázsiában tervezi növelni termelési kapacitásait.

Címlapkép forrása: Getty Images 

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF