Közel 40 százalékkal többet érhet ez a magyar részvény!
Üzlet

Közel 40 százalékkal többet érhet ez a magyar részvény!

Portfolio
A kiemelkedő negyedik negyedéves és 2023-as számok közzétételét követően frissítette modelljét a Nyomdát követő Concorde elemzője.

A Concorde várakozásai szerint a tavalyi 25 millió euró után idén 35 millió körül tetőzhet az angolai projektből származó bevétel, ami 2025 után várhatóan fokozatosan csökkenni fog majd.

Az elemző megjegyezte, hogy az angolai projekt mellett a Nyomda várhatóan tovább növeli majd majd exportot a következő időszakban: a vállalat nemrég 45 millió dolláros szerződést kötött Ghánával, emellett pedig jelentős értékesítési bevételei származnak Irakból, Törökországból, Ghánából, illetve Németországból is.

A Nyomda emellett 51 százalékos tulajdonosa lett a Superior ANY global LLC-nek, ami egy újonnan alapított fejlett és innovatív digitális nyomtatással foglalkozó amerikai székhelyű vállalat. Az elemző szerint ezeknek a projekteknek köszönhetően a Nyomda képes lehet tovább növelni az exportarányát a jelenlegi 55 százalékról, azonban az óvatos becslés szerint ez az arány ellaposodhat ezen a szinten.

Az említett programok kapacitása azonban várhatóan fenntartható lesz és pozitív hatást gyakorolhatnak a cég további növekedésére és jövedelmezésére egyaránt a következő években, emellett pedig jelenetős növekedést is kínál az osztalékpolitika. Az idei EP és önkormányzati választások pedig várhatóan fellendítik az idei eredményeket.

A modellfrissítést követően a Concorde 5,1 milliárd forintos részvényesekre jutó nettó nyereséget vár, 64,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 2024-re. Az EPS pedig elérheti a 353 forintot, a bruttó részvényenkénti osztalék pedig 363 forintra nőhet a saját részvények kezelésének elszámolása után.

Ami pedig a 2025-ös eredményeket illeti, 2025-ben a cég árbevétele elérheti a 64,4 milliárd forintot, míg a nettó nyereség 4,8 milliárd forintos lehet. A részvényenkénti osztalék pedig elérheti a 347 forintot. Az elemző szerint az átmeneti visszaesés elsősorban a választásoknak köszönhető hatás elmaradásának lesz betudható, 2026-ban azonban a parlamenti választásokból ismét profitálhat majd a Nyomda.

A kockázatok között az elemző az átmeneti lehetséges anyag- és energiaköltség emelkedést említi, kiemelendő azonban, hogy a vállalat abból a szempontból egyedülálló helyzetben van, hogy képes a növekvő költségeket fokozatosan áthárítani ügyfeleire.

Az elemző azt is megjegyezte, hogy mivel a Nyomda elsősorban egy osztalékrészvény, ezért rendkívül érzékeny a kockázatmentes hozamok változásaira. Az elmúlt 10 év adatai szerint az osztalékhozamok alapján a papír átlagosan mintegy 2,7 százalékos prémiumot fizet a 10 éves magyar államkötvények tényleges hozamához viszonyítva közvetlenül az osztalékfizetési időpontok előtt. Ezt a megfigyelést figyelembe, valamint a 10 éves magyar államkötvény hozamát feltételezve a papírnak 26 százalékkal kellene felértékelődnie a 2025-ös osztalékfizetésig.

A modellfrissítést követően a Concorde továbbra is vételre ajánlja a Nyomdát, a 12 havi osztalékfizetés utáni célár pedig 4015 forint, ami 38 százalékos felértékelődési potenciált feltételez.

A Nyomda árfolyama ma 0,7, idén 25,3 százalékos pluszban van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tiktok