Viszi a kínai piacra legújabb szuperkütyüjét az Apple

Portfolio
Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook bejelentette, hogy a cég idén Kínában is piacra dobja a Vision Pro virtuális és kiterjesztett valóság headsetjét, amely az Egyesült Államokban már elérhető 3500 dolláros áron. Cook kiemelte az Apple kínai piac iránti elkötelezettségét is - írta a Cnbc.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook bejelentette, hogy a cég Vision Pro headsetje még az idei évben elérhető lesz Kínában. Ezt a hírt a kínai állami média tette közzé, ahol Cook egy videóban megerősítette a termék érkezését a kínai piacra. Az Egyesült Államokban februárban debütált ez a virtuális és kiterjesztett valóság headset, 3500 dolláros áron.

Kínában az Apple a helyi versenytársakkal, mint például a Pico néz szembe, amelyet a TikTokot üzemeltető ByteDance gyárt. Cook nemrégiben látogatást tett Kínában, ahol egy új sanghaji Apple bolt megnyitóján vett részt, és jelen volt a pekingi Kínai Fejlesztési Fórumon is.

Ez az időszak fontos az Apple számára, tekintettel arra, hogy több kihívással is szembe kell nézniük ebben az ázsiai országban. A vállalat eladásai jelentős mértékben, közel 13%-kal estek vissza Kínában a decemberi negyedév során. Ennek oka részben az volt, hogy az okostelefon piacon erősödött a Huawei versenye és csökkentek a fogyasztói kiadások. Cook nyilatkozataiban kiemelte az Apple elkötelezettségét Kína iránt.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF