Szenved az Apple Kínában, harmadával estek vissza az iPhone-eladások februárban
Üzlet

Szenved az Apple Kínában, harmadával estek vissza az iPhone-eladások februárban

Portfolio
Az Apple iPhone-értékesítése Kínában februárban 33 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, ami a kereslet további visszaesését jelzi a vállalat számára ezen a kulcsfontosságú piacon, miközben a teljes okostelefon-piac is jelentős zsugorodást mutat - tudósított a Bloomberg.

Az Apple kínai iPhone-eladásai jelentős, mintegy 33 százalékos csökkenést mutattak februárban az előző év azonos időszakához képest, ami aggodalmat keltett a vállalat legfontosabb nemzetközi piacán a termék iránti kereslet csökkenése kapcsán.

A hivatalos adatok alapján a külföldi márkák összesen csak 2,4 millió okostelefont szállítottak le a múlt hónapban Kínában, amelyet részben a holdújév későbbi időpontja is befolyásolt. Ezen belül az Apple dominál, mivel gyakorlatilag a cég az egyetlen jelentős külföldi szereplő ezen a piacon. Ez már a második egymást követő hónap, amikor csökkenést tapasztaltak, januárban ugyanis mintegy 5,5 millió darabot szállítottak ki, ami 39 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

Az Apple árfolyama kevesebb mint 1 százalékot esett kedden, az év eleje óta pedig már mintegy 12 százalékos esést szenvedett el a papír.

aapl0326

Az Apple szeptember óta próbál megküzdeni a világ legnagyobb okostelefon-piacán való érvényesülésért legújabb generációs modelljeivel. A Huawei Technologies újbóli megjelenése mint versenytárs a prémium kategóriás telefonok területén, elvonja a piaci részesedést az Apple-től és lassítja az iPhone-eladásokat, ami ritka árengedményekre ösztönözte az amerikai céget januárban.

Nicole Peng, a Canalys elemzője szerint: "Az Apple kínai kiskereskedelmi csatornái még mindig a 2023 negyedik negyedévi szállításaikat feldolgozzák fel, ami magyarázatként szolgálhat az elmúlt hónapok visszaesésére".

A teljes kínai okostelefon-piac is közel harmadával zsugorodott februárban, ami azt sugallja, hogy a fogyasztók kevésbé hajlandóak kiadni pénzt luxuscikkekre. Elemzők továbbra is növekedést várnak az év során általánosságban véve, de további visszaesést várnak az iPhone-eladások terén.

Címlapkép forrása: Shutterstock

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj