1000 dollárért árulják az USA-ban a csodagyógyszert, amit állítólag 5 dollár előállítani
Üzlet

1000 dollárért árulják az USA-ban a csodagyógyszert, amit állítólag 5 dollár előállítani

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint az Ozempic cukorbetegség elleni gyógyszer előállítási költsége havi kevesebb mint 5 dollár lehet, szemben a Novo Nordisk által az Egyesült Államokban biztosítás nélkül felszámított majdnem 1000 dolláros árral - jelentette a CNBC.

A Yale Egyetemhez tartozó londoni King's College Hospital és az Doctors Without Borders nonprofit szervezet kutatói által végzett elemzés alapján az Ozempic nevű népszerű cukorbetegség elleni gyógyszer (amelyet fogyás elleni csodaszerként is számon tartanak), havi kevesebb mint 5 dollárért állítható elő, miközben a kereskedelmi ára biztosítás nélkül az Egyesült Államokban 1000 dollár környékén van.

Ez további kérdéseket vet fel a cukorbetegség-kezelésére szolgáló és a hasonló fogyókúrás gyógyszerek magas árcédulájával kapcsolatban, amelyek mind a GLP-1-nek nevezett új osztályba tartoznak.

A JAMA Network Open szaklapban közzétett eredmények szerint az Ozempic előállítása olcsóbb lehet, mint az inzulin különböző formáinak gyártása. Az elemzés szerint egy havi kezelésre való gyógyszer 89 centtől 4,73 dollárig terjedő költség mellett állítható elő. A Novo Nordisk havi Ozempic csomagjának listaára 935,77 dollár a biztosítás és egyéb kedvezmények előtt. 

A Novo Nordisk válaszában nem közölte az Ozempic vagy a Wegovy nevű fogyókúrás gyógyszer előállítási költségeit. Azonban kiemelte, hogy jelentős összegeket fordít kutatásra és fejlesztésre, valamint egy új megállapodásra, amelynek célja a gyártás bővítése. A cég azt is megjegyezte, hogy bevételeinek jelentős részét visszatérítésekre és kedvezményekre használja fel, hogy a gyógyszerek hozzáférhetőbbek legyenek.

Az Ozempic esetében a betegek biztosításától függően változhatnak a költségek. Az Ozempic megfelelő biztosítási fedezet esetén mindössze 25 dollárba kerül egy egyhónapos, kéthónapos vagy háromhónapos kezelésért legfeljebb 24 hónapig.

Egy másik kutatás szerint a Wegovy nevű fogyást elősegítő csodaszer havi 40 dollárért is előállítható lehet. Biztosítás nélkül egy havi Wegovy akár 1400 dollárba is kerülhet.

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tiktok