FONTOS Nem a még több adó, hanem a hitelezés a megoldás – Mire készül a CIB Bank vezére?
 
Portfolio signature

Jöhet egy kiadós esés a tőzsdéken? Megszólaltak a profi befektetők

Portfolio
Az elmúlt időszakban egyre többen kezdtek el figyelmeztetni azzal kapcsolatban, hogy a tőzsdék túl gyorsan és túl sokat emelkedtek, ezért itt az ideje egy nagyobb korrekciónak. Egy friss felmérés szerint a profi befektetők egyre nagyobb arányban számítanak arra, hogy időszerű lenne egy részvénypiaci esés, azonban egyes hangok szerint ez inkább vételi lehetőséget fog jelenteni, különösen a magasan szálló technológiai részvényekben, ezért érdemes lehet szárazon tartani a puskaport.

Időszerű a korrekció

A részvénypiacok elmúlt hónapokban látott ralija után egyre több befektető tartja úgy, hogy erősen érik már egy korrekció a piacon. Az S&P 500 év eleje óta közel 10 százalékot emelkedett.

spx0328

Paul Dietrich, a B. Riley Wealth vezető befektetési stratégája a Yahoo Finance-nek arról beszélt, hogy a piac bizarr módon túlértékelt, és egy nagyobb korrekció érkezhet. Dietrich több különböző indikátorra is rámutatott, amelyek figyelmeztető jelzéseket adnak, beleértve az S&P 500 árfolyama és a 200 napos mozgóátlaga közötti 12 százalékos rést, ami historikus szinten is magas.

spx0328a

Minden egyes indikátor azt mutatja, hogy egy történelmi lufiban vagyunk. Nehéz erre ránézni, és azt mondani, hogy nem fogunk egy nagy korrekciót látni. Nem most van itt az ideje, hogy új pénzt fektessünk be a piacon

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés