Milliárdos adatmegsemmisítésbe kezdett a Google
Üzlet

Milliárdos adatmegsemmisítésbe kezdett a Google

Portfolio
A Google beleegyezett több milliárd adat megsemmisítésébe, hogy rendezze azt a pert, amely szerint titokban követte azoknak az embereknek az internethasználatát, akik privát böngészési módban vélték magukat biztonságban.

A Google vállalat beleegyezett abba, hogy több milliárd adatot semmisít meg annak érdekében, hogy egy peres eljárást lezárjon. Ebben a perben azt vetették a vállalat szemére, hogy titokban nyomon követte azoknak az embereknek az internethasználatát, akik úgy gondolták, hogy privát módban böngésznek. A megegyezés feltételeit a kaliforniai Oaklandben található szövetségi bíróságon terjesztették elő hétfőn, Yvonne Gonzalez Rogers amerikai kerületi bíró jóváhagyását várva.

A felperesek képviselői szerint a megállapodás értéke meghaladhatja az 5 milliárd dollárt, sőt akár a 7,8 milliárd dollárt is. A Google nem fizet közvetlen kártérítést, viszont lehetőség nyílik arra, hogy az érintett felhasználók egyénileg forduljanak a céghez kártérítésért.

A csoportos pert 2020-ban indították több millió olyan Google-felhasználó nevében, akik 2016. június 1. óta használják a privát böngészés funkciót. Az érintettek szerint a Google analitikai eszközei és sütik révén az Alphabet nyomon követte azokat a felhasználókat, akik inkognitó vagy más privát böngészési módot alkalmaztak.

A felhasználók állítása szerint ezáltal a Google hatalmas mennyiségű információhoz jutott hozzá anélkül, hogy ehhez engedélyt kapott volna. Ez magában foglalta személyes preferenciák és intim részletek ismeretét is.

A megállapodás keretében a Google frissíteni fogja az információkat arról, hogy milyen adatokat gyűjt privát böngészés során. Emellett lehetővé teszi az inkognitó módot használó felhasználóknak, hogy öt évig blokkolják a harmadik féltől származó cookie-kat.

Jose Castaneda, a Google szóvivője kifejtette, hogy bár a vállalat mindig is alaptalannak tartotta ezt a pert, mégis örömmel zárta le azt. Hangsúlyozta: soha nem társítottak adatokat felhasználókhoz inkognitó módban történő használatkor.

David Boies, a felperesek ügyvédje kiemelte: ez a megegyezés történelmi lépést jelent és elszámoltathatóság követel meg a technológiai óriástól.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag