Csúnya lett a zárás az amerikai tőzsdéken
Üzlet

Csúnya lett a zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés kedd reggel, ezt követően Európában délutánra kisebb mínuszba fordultak a tőzsdék. Amerikában csúnya jelentősebb esés volt látható, miután emelkedtek a kötvényhozamok és a kamatvágással kapcsolatos várakozások is mérséklődnek. A nagypapírok közül a Tesla 7 százalékos mínuszban is járt, miután a cég a tavalyi negyedik negyedévhez képest az első negyedévben 20 százalékkal kevesebb autót adott el.
Megosztás

Csúnya lett a zárás

Nem sikerült érdemben javítaniuk az amerikai tőzsdékben, bár a napon belüli mélypontokhoz képest feljebb zártak az indexek: a Dow 1 százalékos mínuszban fejezte be a napot, míg az S&P 500 0,7 százalékot esett, a Nasdaq pedig 1 százalékos gyengüléssel zárt.

spx042222
Megosztás

Gyengélkednek az amerikai tőzsdék

Lassan a zárás felé közeledve sem tudnak javítani az amerikai tőzsdék, a Dow 1,2 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 0,9 százalékot gyengült, a Nasdaq pedig 0,1 százalékkal került lejjebb. A múlt hét végi inflációs adatokat és néhány erős hétfői gazdasági adatot követően emelkedni kezdtek a kötvényhozamok, és csökkent a Fed júniusi kamatcsökkentésének esélye. A 10 éves amerikai állampapírhozam november 28. óta a legmagasabb szintre ugrott.

spx04022
Megosztás

Megszólalt a kamatvágásról a clevelandi Fed elnöke

Loretta Mester, a clevelandi Federal Reserve elnöke szerint várható idén kamatcsökkentés, bár a májusi ülésen ez még nem történik meg; hosszú távon azonban magasabb kamatszintre számít, mint korábban várták - számolt be a CNBC.

Megszólalt a kamatvágásról a clevelandi Fed elnöke
Megosztás

Esnek az amerikai tőzsdék

Továbbra is negatív hangulat uralkodik az amerikai tőzsdéken, a Dow 1,2 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 1 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 1,3 százalékot esett.

spx0402
Megosztás

Nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank nyeresége, jön a közgyűlés

Kimagasló eredménnyel zárta 2023-at az MBH Jelzálogbank a volatilis piaci környezet ellenére: adózás előtti eredménye két és félszeresére, 7,4 milliárd forintra nőtt. Az auditált pénzügyi jelentés szerint a hitelintézet mérlegfőösszege az egy évvel korábbi szintről 11,4 százalékkal 906,6 milliárd forintra emelkedett, és erősítette helyét a jelzálogbank a magyar jelzálogpiacon. A társaság április 24-én tartja éves rendes közgyűlését.

Nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank nyeresége, jön a közgyűlés
Megosztás

Drámai számokat közölt a Tesla, szétverik a részvényt

Nem túlzás azt állítani, hogy drámai első negyedéves értékesítési számokat közölt a Tesla kedden, ugyanis a tavalyi negyedik negyedévhez képest 20 százalékkal kevesebb autót szállított ki a gyártó. A számokat látva a befektetők adni kezdték a részvényt, már több mint 8 százalékos mínuszban is volt a Tesla árfolyama.

Drámai számokat közölt a Tesla, szétverik a részvényt
Megosztás

Csúnya mínuszban Amerika

A vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq 1,5, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 1 százalékos mínuszban van a nyitást követően. Az esés hátterében a kötvényhozamok emelkedése, és a kamatvágással kapcsolat várakozások mérséklődése áll.

dow0402
Megosztás

Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén

65 ezer pont felett, 65 384,6 ponton zárta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a márciusi hónapot, amely ugyan februárhoz képest enyhe, 0,8 százalékos csökkenés, de továbbra is történelmi magasságot jelent. Nagyságrendileg az azonnali részvénypiac forgalma is tartotta a februári szintet – 219,6 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,6 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 128,9, 42,6 és 23,3 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. A hónapot mindemellett többek között a Delta Technologies csengetése és a BÉT Mentor életre hívása színesítették.

Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén
Megosztás

Esés jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Dow Jones 0,6, a Nasdaq 0,5, az S&P 500 pedig 0,4 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Így bukott el több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump

A Truth Social tulajdonosának, a Trump Media & Technology Groupnak a részvényei több mint 20 százalékot estek hétfőn, miután a vállalat 2023-as pénzügyi éve jócskán elmaradt a várttól. Az események hatására a cég többségi tulajdonosának, Donald Trumpnak több mint 1 milliárd dollárral csökkent a vagyona - írja a CNN.

Megosztás

Új korszak kezdődik a General Electricnél

A General Electric bejelentette, hogy véget ért a vállalat három részre való szétválásának folyamata, ami egy új fejezetet nyit az amerikai ipari óriás történetében.

Új korszak kezdődik a General Electricnél
Megosztás

A Mol és az OTP húzza a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél a Mol és az OTP emelkedésének köszönhetően felülteljesít a magyar tőzsde a nemzetközi átlaghoz viszonyítva.

A Mol és az OTP húzza a magyar tőzsdét
Megosztás

Esnek a kriptovaluták – Most érdemes beszállni?

A márciusi rali után hangulatromlással indul az április a kriptovaluták piacán. A mostani esés elsősorban a dollár erősödésének tudható be. Ennek apropóján pedig megnéztük, hogy hol lehet érdemes a beszálláson gondolkodni legnépszerűbb coinok esetében.

Esnek a kriptovaluták – Most érdemes beszállni?
Megosztás

Emelkedik a Waberer's is

A Waberer's árfolyama 3,8 százalékos pluszban van ma délelőtt.

wab0402

A mostani emelkedés ellenére meglehetősen alacsony a forgalom a Waberer's részvényeiben: a kereskedés eddigi részében mindössze 15,3 millió forint értékben cseréltek gazdát a cég papírjai.

Képernyőkép 2024-04-02 105755
Megosztás

Egyre fentebb az Alteo

Az Alteo árfolyama már 5,8 százalékos pluszban van.

alteo04022

A forgalom is kiemelkedő: a kereskedés eddigi részében már több mint 56 millió forint értékben cseréltek gazdát a cég részvényei, amivel az Alteo jelenleg a 3. legforgalmasabb részvény a BÉT-en.

forgalom
Megosztás

Újra beindulnak az akvizíciók az Opusnál - Egy új üzletág születhet

Stabil teljesítményt mutatott az Opus Global a negyedik negyedévben, a teljes 2023-as évet tekintve pedig jelentős növekedésről számolt be a cégcsoport mind a bevételek, mind a főbb eredménysorok tekintetében. A cég ma reggel publikált éves jelentésével egyidőben közzétette hosszútávú stratégiáját is, amelyben javuló eredményességet, osztalékfizetést, saját részvények vásárlását, újabb akvizíciókat és egy ötödik ágazat kiépítését ígéri a cég a következő évekre.

Újra beindulnak az akvizíciók az Opusnál - Egy új üzletág születhet
Megosztás

Folytatódik az emelkedés a kontinens vezető börzéin

A nyitást követően a FTSE 0,5, a DAX és a CAC pedig egyaránt 0,3 százalékos emelkedésben van.

dax0402
Megosztás

Tovább tépik az Alteót!

Az Alteo árfolyama 5 százalékos pluszban van a reggeli nyitást követően, ezzel a papír új történelmi csúcsra emelkedett.

Az emelkedés még azt követően kezdődött csütörtökön, hogy a cég bejelentette, hogy igazgatósága az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként.

alteo0402
Megosztás

A Richter húzza a magyar tőzsdét kedd reggel

A reggeli nyitást követően a Richter teljesít legjobban a hazai nagypapírok közül, a midcapek piacán pedig az Alteo vezeti az emelkedést.

A Richter húzza a magyar tőzsdét kedd reggel
Megosztás

Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS

Április 3-án, szerdán kezdődő kétéves részvény-visszavásárlási akciójában 2 milliárd dollárnyi papírt venne vissza a jelenleg is futó visszavásárlási program 1 milliárd dollárján túl a UBS. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg mintegy 98 milliárd dollár.

Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS
Megosztás

Iránykereséssel indulhat a nap

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalékot esett, a S&P 500 0,2 százalék mínuszban zárt, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,27 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 2,57 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 1,68 százalékos mínuszban van.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,21, a CAC 0,07, a FTSE pedig 0,57 százalékot emelkedhet.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,34 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,18 százalék mínuszban nyithat, míg a Nasdaq 0,15 százalékot eshet.

Mi várható makro fronton?

Ma jön az igazi adatdömping: a nemzetgazdaság pénzügyi számlái az MNB jóvoltából, ipari termelői árak, külkereskedelem, kormányzati egyenleg a KSH közlésében. Külföldön is eseménydús nap lesz: érkezik például a német inflációs adat, az amerikai gyáripari megrendelések alakulása, valamint a nyitott álláshelyek legfrissebb, februári alakulása.

2024. április 1-7. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 2. kedd 8:30 MNB Pénzügyi számlák Q4
április 2. kedd 8:30 KSH Ipari termelői árak febr.
április 2. kedd 8:30 KSH Külkereskedelem (második becslés) jan.
április 2. kedd 8:30 KSH A kormányzati szektor egyenlege 2023
április 2. kedd 9:00 MLBKT BMI márc.
április 2. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 4. csütörtök 8:30 KSH Külkereskedelmi termékforgalom (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Ipar (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 8:30 MNB Hitelintézeti mérlegek márc.
április 5. péntek 8:30 MNB Kamatstatisztikák febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 1. hétfő 3:45 Kína Caixin BMI (feldolg) márc.
április 1. hétfő 16:00 USA ISM BMI márc.
április 2. kedd 14:00 Németo. Infláció márc.
április 2. kedd 16:00 USA Gyáripari megrendelések febr.
április 2. kedd 16:00 USA Nyitott álláshelyek febr.
április 3. szerda 3:45 Kína Caixin BMI (szolg.) márc.
április 3. szerda 11:00 EU Infláció márc.
április 3. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség márc.
április 3. szerda 16:00 USA ISM BMI (szolg.) márc.
április 4. csütörtök 11:00 EU  Termelői árak febr.
április 4. csütörtök 13:30 EU EKB-jegyzőkönyv  
április 4. csütörtök 13:30 USA Elbocsátások márc.
április 5. péntek 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések febr.
április 5. péntek 11:00 EU Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 14:30 USA Munkanélküliség márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 18,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 3,0 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 31,5 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 4,7 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 17,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 566,85 -0,6% 0,6% 1,2% 5,0% 18,9% 50,7%
S&P 500 5 243,77 -0,2% 0,5% 2,1% 9,9% 27,6% 82,9%
Nasdaq 18 293,2 0,2% 0,1% -0,1% 8,7% 38,8% 144,6%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 803,09 -1,4% -1,5% -0,3% 18,9% 41,9% 85,1%
Hang Seng 16 541,42 0,0% 0,4% -0,3% -3,0% -18,9% -44,0%
CSI 300 3 595,65 1,6% 2,0% 1,6% 4,8% -11,2% -9,5%
Európai részvényindexek              
DAX 18 492,49 0,0% 1,3% 4,3% 10,4% 18,3% 58,3%
CAC 8 205,81 0,0% 0,7% 3,4% 8,8% 12,1% 51,8%
FTSE 7 952,62 0,0% 0,4% 3,5% 2,8% 4,2% 8,7%
FTSE MIB 34 750,35 0,0% 0,3% 5,5% 14,5% 28,2% 61,5%
IBEX 11 074,6 0,0% 1,1% 10,0% 9,6% 20,0% 18,6%
Régiós részvényindexek              
BUX 65 384,6 0,0% 0,4% -1,2% 7,9% 54,5% 55,5%
ATX 3 535,79 0,0% 1,1% 4,7% 2,9% 10,2% 14,9%
PX 1 515,16 0,0% 1,8% 3,7% 7,2% 12,0% 39,7%
WIG20 82 745,56 0,0% 3,3% 0,7% 5,5% 41,2% 37,1%
Magyar blue chipek              
OTP 16 800 0,0% -0,3% -3,6% 6,3% 68,3% 31,6%
Mol 2 960 0,0% 1,4% 1,2% 4,7% 15,4% -10,8%
Richter 9 260 0,0% -0,1% -3,8% 5,8% 26,4% 72,1%
Magyar Telekom 897 0,0% 0,6% 6,4% 31,5% 124,0% 93,9%
Nyersanyagok              
WTI 84,54 0,7% 2,6% 4,5% 17,6% 11,7% 37,3%
Brent 87,42 0,0% 0,6% 3,8% 12,5% 9,6% 26,8%
Arany 2 235,12 0,9% 2,7% 7,8% 8,2% 13,1% 73,0%
Ezüst 25,03 0,9% 1,2% 8,3% 3,2% 3,6% 65,1%
Devizák              
EURHUF 394,2500 0,1% -0,7% 0,2% 3,1% 3,7% 22,6%
USDHUF 366,9319 0,6% 0,1% 1,1% 6,0% 4,8% 28,0%
GBPHUF 461,5249 0,2% -0,3% 0,3% 4,6% 6,8% 22,8%
EURUSD 1,0745 -0,5% -0,9% -0,8% -2,7% -1,1% -4,2%
USDJPY 151,3450 0,0% -0,1% 0,8% 7,3% 13,7% 36,1%
GBPUSD 1,2563 -0,6% -0,6% -0,7% -1,5% 1,6% -4,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 69 699 -0,3% -0,3% 11,6% 57,7% 144,8% 1 585,0%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,33 2,8% 1,7% 3,3% 11,9% 24,2% 73,2%
10 éves német állampapírhozam 2,27 0,0% -3,4% -5,1% 13,7% -1,0% -9 196,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,82 0,0% 1,6% 6,7% 15,0% -20,6% 127,3%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde